7 tips bij het inpakken van je backpack!

Yes! Ook jij hebt besloten te gaan backpacken. Je hebt een enkele reis naar Azië of Zuid-Amerika geboekt, de backpack aangeschaft en je baan opgezegd. Klaar om te gaan! Hoe pak je een backpack nu het handigst in? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Wat neem je mee?

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je precies meeneemt. Veel mensen zijn geneigd teveel mee te nemen, vooral de eerste keer. Let hier dus op bij het inpakken van je backpack. Het moet tenslotte allemaal passen. Wij hebben hier een complete inpaklijst voor backpacken voor je. Zo kun je beter voor jezelf bepalen wat nu precies handig is om mee te nemen. Deze lijst in combinatie met onderstaande 7 tips zullen je aardig op weg helpen bij het zo efficiënt mogelijk inpakken van je backpack.

Lees ook: Eerste keer backpacken, waar moet je rekening mee houden?

1.    Rol je kleding op

Als je de ruimte van je backpack zo goed mogelijk wilt benutten is het verstandig om je kleding op te rollen. Rol shirts, broeken en truien op en zet deze verticaal in de backpack. Wanneer de onderste laag vol is, maak je gewoon een nieuwe laag met rolletjes kleding. Op deze manier blijft je backpack compact en draagt hij veel lekkerder op je rug. Een ander voordeel is dat de kleding veel minder snel kreukt als je deze oprolt. Doen dus!

Lees ook: 5 dingen die onmisbaar zijn tijdens je backpacktrip

2.    Zware items aan de kant van je rug

Neem jij zware spullen mee zoals een zaklamp of een boek? Zorg dan dat je deze spullen zo dicht mogelijk tegen je rug draagt. Het liefst ook een beetje onderin, zo net boven je heupen. Wanneer je dit niet doet en de zware items aan de buitenkant/bovenkant draagt, zal je sneller uit balans raken en voelt de backpack zwaarder aan.

Lees ook: Alles wat je moet weten over backpacken door Midden-Amerika!

3.    Stop je toilettas bovenin de backpack

Een backpack heeft vaak allerlei handige compartimenten. Maak gebruik van deze speciale vakken. Bovenin de backpack zit een compartiment, met soms zelfs een ingebouwde toilettas. Dit is dé perfecte plek voor je toilettas. Zo heb je deze tijdens het reizen altijd bij de hand en neemt deze geen (onnodige) ruimte in.

gezond backpacken

Lees ook: Alles wat je moet weten over backpacken door Thailand!

4.    Schoenen aan de buitenkant

Schoenen zijn vanwege hun rare vorm altijd lastig om in te pakken. Aan de buitenkant van (de meeste) backpacks zitten een soort van insteekvakjes. Deze insteekvakjes kun je perfect gebruiken voor het pakken van je schoenen. Neem je meer schoenen mee? Dan kun je deze ook achter de elastieken op je backpack stoppen. Zorg er wel voor dat de schoenen stevig aan de backpack vastgemaakt zijn. Als de schoenen gaan hangen, zal de backpack zwaarder aan gaan voelen.

Lees ook: Alles wat je moet weten over backpacken door Canada!

5.    Maak gebruik van de speciale vakjes

Een backpack heeft zoals – we eerder schreven – heel veel speciale vakjes. Hier is over nagedacht. Deze vakjes zitten er niet voor niets. Zorg dus dat je gebruik maakt van alle vakjes van je tas. Zo kun je ten eerste meer meenemen, ten tweede is je backpack compacter en wordt ten derde het gewicht beter verdeeld.

Lees ook: Alles wat je moet weten over backpacken door Nepal!

6.    Denk goed na

Stop nooit willekeurig spullen in je backpack. Weet je bijvoorbeeld dat je de eerste week van je reis aan het strand gaat vertoeven? Stop dan je zwembroeken en andere zomerse kledingstukken bovenin de backpack. Zo hoef je de backpack niet helemaal uit te pakken als je op je bestemming aankomt.

Lees ook: Alles wat je moet weten over backpacken door Taiwan!

7.    Zorg voor een label

Je bent natuurlijk niet van plan om je backpack kwijt te raken, maar deze dingen gebeuren nu eenmaal. Op het vliegveld, in het treinstation, noem maar op. Allerlei plekken waar je bagage zoek kan raken. Zorg dus dat er altijd een label aan je backpack zit met daarop je contact gegevens. Zo kan de eerlijke vinder (hopelijk) de backpack weer bij de eigenaar afleveren.

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren