7 redenen waarom Fiji op je bucketlist moet staan!

Fiji is een land in Oceanië en wordt steeds populairder. Dit vakantieparadijs bestaat uit maar liefst 333 eilanden, de een nog mooier dan de ander. Als je Fiji nog niet hebt bezocht moet je dit land beslist op je bucketlist zetten. Waarom? Hieronder 7 redenen waarom Fiji op je bucketlist moet staan!

Fiji

#1. Vita Levu

Vita Levu is het grootste eiland van Fiji en uiteraard moet je dit eiland beslist bezoeken. Je kunt hier met de zogeheten Coral Coast Scenic Railway trein een onvergetelijke tocht langs de kust maken. Tijdens deze tocht kom je langs de mooiste stranden en kliffen van het eiland. Ook echte waaghalzen kunnen op dit eiland hun ei kwijt. Je kunt hier namelijk duiken met haaien!

#2. Taveuni

Een ander noemenswaardig eiland is Taveuni. Een vakantie Fiji is niet compleet zonder dat je dit eiland bezocht hebt! Dit eiland staat vooral bekend om zijn ‘groene’ karakter. Zo bestaat het grootste gedeelte van Taveuni tegenwoordig uit een Nationaal Park. Je vindt in dit Nationaal Park prachtige watervallen en indrukwekkende bossen.

Fiji watervallen

#3. Manta Rays

Er zijn meerdere plekken op de wereld waar je kunt duiken met Manta Ray’s, maar op een van de eilanden van Fiji kun je al snorkelend samen met deze reusachtige roggen zwemmen. Het eiland waar dit kan heet – hoe kan het ook anders – Manta Ray Island. Ander voordeel van dit eiland is dat het hier nog niet zo toeristisch is!

#4. De Yasawa eilanden

Ook de Yawasa eilanden zijn reden genoeg om Fiji vlug op je bucketlist te zetten. Deze eilanden zijn paradijselijk en geven je het gevoel in een andere wereld beland te zijn. De Turquoise-blauwe oceaan, de vele prachtige vissen, parelwitte stranden en idyllische palmbomen zorgen voor een echt vakantiegevoel. Deze eilanden zijn erg in trek bij newly weds als bestemming voor een romantische honeymoon!

fiji yasawa eilanden

#5. Horseshoe Bay

Volgens velen is de beroemde ‘Horseshoe Bay’ het mooiste strand van Fiji. Dit unieke strand heeft de vorm van een hoefijzer of halvemaan en heeft een prachtige historie. Zo is deze hoefijzervormige baai ontstaan door de uitbarsting van een vulkaan op het eiland. De krater viel op een kant en gaf de kust de unieke vorm mee. Overigens heeft de oceaan hier een prachtig azuurblauwe kleur, maar dat hoeven we je vast niet meer te vertellen.

#6. Cove Beach

Een ander prachtig strand dat je sowieso een keer in je leven bezocht moet hebben is Cove Beach. Dit is een van de 14 stranden van Turtle Island en deze stranden staan bekend om hun prachtige uiterlijk. Zo worden ze omringd door hangende palmbomen en ruige rotsen. Cove Beach is extra uniek aangezien je aardig wat moeite moet doen om dit prachtige strand te bereiken. Zo ligt het strand erg afgelegen en kan het alleen bereikt worden door middel van een avontuurlijke tocht.

#7. Mamanuca eilanden

We sluiten deze lijst af met de prachtige Mamanuca eilanden. Deze eilanden zijn net zo mooi als de naam zelf en staan bekend om hun goudgele stranden. Ook stikt het hier van de wildlife. Zo kan het voorkomen dat je op het strand ligt en vergezeld wordt door waterslangen of zeeschildpadden. Ook vind je hier prachtige koraalriffen waar je prachtig kunt snorkelen!

En… Hebben deze dingen je overtuigd om Fiji op je bucketlist te zetten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren