7 redenen om naar Roemenië te gaan

Roemenië is een prachtig land wat door velen onderschat wordt. Roemenen hebben, onterecht, een nogal slechte naam in Nederland. Dat deze negatieve aandacht helemaal niets met het land zelf te maken heeft blijkt maar weer. In Roemenië vind je indrukwekkende natuur, gastvrije mensen en een verschrikkelijk rijke cultuur. Hieronder 7 redenen waarom je naar Roemenië moet gaan!

1. Het is er spotgoedkoop

In Roemenië is alles relatief goedkoop. Zo kun je voor minder dan 10 euro heerlijk uiteten in een goed restaurant. Als je voor een lokaal restaurant kiest ben ej zelfs nog veel minder kwijt. Een halve liter bier kost je minder dan een euro en je kunt al voor 15 euro per nacht in een hotel of hostel slapen. Wel zijn de benzineprijzen vergelijkbaar met de Nederlandse prijzen. Houd hier dus rekening mee als je van plan bent om een auto te huren.

Lees ook: De 8 goedkoopste landen van Europa!

2. Het is er erg veilig

De voornaamste reden dat mensen Roemenië overslaan als vakantiebestemming is dat het er zogenaamd ‘onveilig’ zou zijn. Het tegendeel is waar: Roemenië is een zeer veilig land. Er is hier weinig criminaliteit en geweld en als toerist kun je hier zowel overdag als ‘s avonds veilig over straat. Je moet uiteraard wel ‘normaal’ doen om ervoor te zorgen dat je niet in vervelende situaties terecht komt, maar dat moet je natuurlijk overal. Het verkeer is wel iets minder veilig als in Nederland. Zo wordt er vaak ‘dronken’ gereden en zullen er ook onverlichte voertuigen die voorgetrokken worden door paarden of ezels op de (kleinere) wegen rijden.

3. De natuur is adembenemend

De Roemeense natuur is overweldigend mooi. Zo bestaat het landschap uit hoge bergen, unieke watervallen, meren, rivieren en gigantische ravijnen. Als je geluk hebt kun je hier wolven en zelfs beren in het wild tegenkomen. Hoewel de wegen in Roemenië over het algemeen niet erg goed verzorgd worden, kun je in dit land een geweldige ‘roadtrip’ maken. Er zijn wegen dwars door de nationale parken, waar je onderweg prachtig kunt kamperen. De Transfagarasan route is door Top Gear uitgeroepen tot de allermooiste rijdersroute ter wereld!

4. Geen massatoerisme

Zoals we eerder schreven zijn niet veel Nederlanders bekend met al het moois dat Roemenië te bieden heeft. Dit heeft als voordeel dat Roemenië niet erg veel (Nederlandse) toeristen trekt. Je vindt hier dus geen bomvolle natuurparken, en volle stranden. Ook worden de steden (nog) niet overspoeld met internationale restaurantketens als McDonalds en Burgerking, maar de verwachting is dat hier in de toekomst , door de stijgende populariteit van Roemenië, zeker verandering in gaat komen…

Lees ook: Tips om goedkoop te reizen door Europa!

5. Een rijke historie

Roemenië heeft een rijke en interessante geschiedenis. Zo vind je hier vele indrukwekkende oude bouwwerken als kerkjes, kloosters en zelfs kastelen. De een nog mooier als de ander. Bovendien is het verhaal van Vlad Tepes oftewel Vlad Dracula in Roemenië geboren!

6. De mensen zijn gastvrij

De Roemenen zijn verschrikkelijk behulpzaam en gastvrij. De meeste spreken weinig tot geen Engels, maar met handen- en voetenwerk kom je er over het algemeen wel uit. Kijk niet raar op als je uitgenodigd wordt om een drankje met ze te komen drinken. Het maakt niet uit dat je geen volledige gesprekken kunt voeren, ze zullen het al geweldig vinden dat jij bij hun in huis zit.

7. De prachtige steden en dorpen

Op Boekarest na zij de steden in Roemenië vrij klein. Toch vind je hier alles waar je als toerist gelukkig van wordt. Denk bijvoorbeeld aan historische gebouwen, knusse winkelstraatjes, traditionele restaurantjes, maar ook drukke bars, discotheken en grote warenhuizen. In de dorpen van het land kun je het ‘echte Roemenië’ goed proeven. Zo behoren de paard en wagen tot het straatbeeld en lopen de mensen hier nog in traditionele klederdracht rond.

Ben jij wel eens in Roemenië geweest? Zo ja, deel je ervaringen met ons in de comments hieronder!

Reageren