7 redenen om Canada minstens 1 (of 2) keer in je leven te bezoeken

Wanneer de meeste mensen aan Canada denken, denken ze waarschijnlijk aan uitgestrekte toppen, gletsjerlandschappen, spiegelgladde meren en Grizzlyberen. En dit klopt als een bus! Maar Canada is zo ongelooflijk groot en divers, dat dit slechts een topje van de ijsberg is.

Canada beslaat meer dan 9 miljoen vierkante kilometer en omvat 6 tijdzones. Verwacht dus niet dat je alle highlights in één rondreis kunt ontdekken…Twijfel je nog waar je volgende reis naartoe gaat? Vast niet meer na het lezen van dit artikel. Dit zijn 7 (van de tientallen) redenen waarom je ooit in je leven een unieke rondreis door Canada moet hebben gemaakt!

1. Naar Scandinavië voor het Noorderlicht? No way. Canada it is!

De Canadese provincie Yukon is een van de beste plekken ter wereld om ‘Aurora Borealis’, of het noorderlicht te zien. Er zijn een aantal tours waaraan je kunt deelnemen die je de beste kans geven om dit magische natuurwonder te ervaren.

Dacht je dus dat je dit spektakel alleen in Lapland of Noorwegen kon aanschouwen? Dan heb je het helemaal mis!

2. De natuur in Canada is fenomenaal

Het komt vast niet als een verrassing; Canada is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het land bezit maar liefst 48 Nationale Parken. En de één is zelfs nóg mooier dan de ander. Alleen al in de immense Rockies kun je maanden wandelen zonder alle paden gehad te hebben. En wat dacht je van de beroemde Niagara Watervallen; de meest iconische ter wereld?

Newfoundland en Labrador zijn daarnaast van die Canadese bestemmingen waar nog weinig toeristen op af komen, maar waar je fantastische, ongerepte natuur vindt. Walvissen, zwarte beren en tal van andere diersoorten verwelkomen je hier.

 De natuur in Canada is fenomenaal

3. Ook wijnliefhebbers komen er aan hun trekken

Dacht je dat Canada een en al sneeuw en gletsjers was? Think again! Onder andere de regio’s Similkameen, Niagara Peninsula, Prince Edward County en Pelee Island verschillen van de rest van Canada vanwege het droge, zonnige klimaat. Er groeien hier zelfs cactussen.

In deze gevarieerde landschappen vind je allerlei soorten druiven en wijnmakerijen die zich inzetten om het lekkerste ‘volwassen druivensap’ te maken dat je ooit hebt geproefd.

4. Het is een top bestemming voor families

Canada’s relaxte sfeer en grote verscheidenheid aan buitenactiviteiten en evenementen, maken het een fantastische reisbestemming voor gezinnen die met kinderen reizen. Van wandelen of skiën en snowboarden, tot een bezoek aan Quebec Winter Carnival of de Calgary Stampede; rondreizen door Canada is leuk voor het hele gezin.

5. Alle seizoenen in Canada zijn magisch

Omdat Canada zo groot is, varieert het klimaat natuurlijk enorm. Hierdoor is het hele jaar door een breed scala aan activiteiten mogelijk.

West-Canada, inclusief Vancouver, heeft bijvoorbeeld een relatief gematigd klimaat met weinig sneeuw en het vroege voorjaar. Dit in tegenstelling tot Montreal, dat lange, koude winters heeft met veel sneeuwval. En dan heb je natuurlijk de warmere bestemmingen, zoals de eerder genoemde wijnregio’s.

Kortom: of je nu in de lente, zomer, herfst of winter naar Canada gaat, alle seizoenen hebben hun eigen charmes en dragen bij aan de aantrekkingskracht van het land.

6. Ook aan bruisende steden is er in Canada geen gebrek

Canada heeft veel moderne, multiculturele steden, elk met zijn eigen unieke persoonlijkheid. Toronto, Montreal en Vancouver zijn misschien wel de bekendste. Maar er zijn er nog zoveel meer die verschillende aspecten van Canada benadrukken. Elke stad is om verschillende redenen geweldig! Denk aan de maritieme cultuur, het berglandschap, de Franse geschiedenis of de inheemse bevolking.

Bovendien zijn Canadese steden over het algemeen veel kleiner dan de grootste tegenhangers in de Verenigde Staten, dus ze zijn gemakkelijk te navigeren. Daarbij komt nog dat de misdaad in de steden relatief laag is en dat de inwoners buitengewoon vriendelijk zijn. Wat wil je nog meer?

7. Canada is dé bestemming bij uitstek voor roadtrips en kampeeravonturen

Een van de beste manieren om Canada en zijn natuurschoon te verkennen, is door een auto of camper te huren en onderweg te kamperen. Er liggen talloze mooie routes voor het oprapen. Zoals de Cabot-route (Nova Scotia), de Icefields Parkway (Alberta), de Badlands Parkway (Saskatchewan) en de Yoho Valley Road (Brits-Columbia).

Bovendien is Canada de place to be om je tent op te zetten en te slapen onder de sterrenhemel. Er is dan ook een ruim aanbod in campings te vinden. Kies ervoor om op ‘private campings’ te overnachten, of op mooie campings in de Nationale Parken. Ook wildkamperen is op bepaalde plekken toegestaan (met vergunning).

Redenen genoeg? Het enige wat ons nog lest te zeggen is: pak je spullen en vertrek als de wiedeweerga naar Canada!

Reageren