7 redenen om alleen op reis te gaan

Steeds meer mensen gaan ‘alleen’ op reis. Dit lijkt misschien in eerste instantie eng en spannend en dat klopt ook wel een beetje. Toch valt dit allemaal reuze mee. Alleen reizen is geweldig! Je ontdekt de wereld op een andere manier en leert ook nog eens ontiegelijk veel. Twijfel je nog? Hieronder 7 redenen om alleen op reis te gaan!

1. Contact met de locals

Wanneer je alleen reist, zul je sneller in contact raken met de lokale bevolking. Mensen zullen jou sneller benaderen. Van het een komt het ander en wie weet wordt je getrakteerd op een traditionele maaltijd!

2. Vrijheid

Je bent zo vrij als een vogel. Je hoeft met niemand, maar dan ook niemand rekening te houden. Alleen met jezelf natuurlijk! Wil je de hele nacht op het terras zitten? Dan kan dat. Sta je liever om 5 uur op om de zonsopkomst te zien? Voel je vrij! Dit geldt ook voor punt 1, als je een keer geen zin hebt in contact met de locals dan hoeft dat niet.

3. Je zult vloeiend Engels spreken

Natuurlijk zul je wel een paar Nederlanders tegenkomen tijdens je reis, maar over het algemeen spreek je voornamelijk Engels. Je zult zien dat je Engels binnen no-time perfect is! Geen ‘bloemkolen Engels’ meer voor jou dus.

4. Je zelfvertrouwen stijgt

Zoals met vrijwel alles in het leven, zal ook tijdens het reizen niet alles van een leien dakje gaan. Er zullen problemen ontstaan en als ‘solo’ reiziger sta je er op zulke momenten alleen voor… Hierdoor zal je zelfvertrouwen snel toenemen. Je hebt het immers helemaal zelf opgelost. Alle credits naar jou!

5. Alleen, maar niet alleen

Hoewel je alleen reist, zul je toch niet vaak alleen zijn. Je zult onderweg velen soortgenoten tegenkomen met wie je delen van je reis aflegt. Na een tijdje neem je afscheid en je zult vanzelf weer een nieuwe reispartner ontmoeten, zo makkelijk gaat het. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je (te) veel alleen zal zijn.

6. Vrienden

Vaak sluit je hechte vriendschappen wanneer je alleen reist. Je maakt indrukwekkende  dingen mee met mensen die je pas net ontmoet hebt. Dit zorgt ervoor dat je sneller een speciale band creëert.

7. Het is verslavend

Na een solo trip zul je echt thuis komen met een geweldig gevoel. De vrijheid van het alleen reizen werkt verslavend. Wedden dat je gelijk een nieuwe solo trip plant?

Reageren