7 praktische telefoontips voor je vakantie

Wie kent niet de vakantieverhalen van mensen die hun telefoon kwijtraakten, de telefoon gestolen was of die thuiskwamen en een enorme telefoonrekening kregen? Er gaat nogal eens wat mis met telefoons als ze meegaan op vakantie. Gelukkig kun je veel van deze problemen gemakkelijk voorkomen, als je weet hoe je ermee moet omgaan. Met deze 7 praktische telefoontips voorkom je een hoop gedoe.

1. Sluit een telefoonverzekering af

Op vakantie gebeuren weleens ongelukjes. Zo kan je telefoon in de wc vallen, verlies je hem onderweg of wordt hij gestolen. Daarom is het verstandig om een telefoonverzekering af te sluiten als je op vakantie gaat.

2. Maak een back-up

Opnieuw: er kan van alles misgaan tijdens de vakantie en het is enorm balen als je niet alleen je telefoon, maar ook alle gegevens erop kwijt bent. Maak dus een back-up van je contacten en van je foto’s voordat je weggaat.

3. Zorg voor een goede telefoonhoes

Telefoonhoesjes beschermen je telefoon tegen de meest voorkomende ongelukjes, zoals stoten en vallen. Vooral bij duurdere nieuwe smartphones is het heel verstandig om een hoesje aan te schaffen. Zo zijn er iPhone 7 hoesjes die je telefoon zelfs beschermen tegen water!

4. Verstop je telefoon op gekke plekken

Laat je de telefoon achter in de hotelkamer, bijvoorbeeld als je naar het strand gaat? Stop hem dan op gekke plekken! Je kunt je telefoon bijvoorbeeld in een speciaal ontworpen ‘zonnebrandflesje’ stoppen (super handige reisgadget!), in een paar sokken vouwen of in een knuffelbeest verstoppen.

5. Zet data roaming uit vóór je vertrek

Data roaming is ideaal als je een internetbundel hebt. Totdat je in het buitenland bent en ontdekt dat je er tientallen euro’s mee kwijtraakt. Zet data-roaming dus uit nog voordat je bij de grens bent om onnodig dataverkeer te blokkeren.

6. Een speciale vakantie bundel

Er zijn veel providers die een speciale vakantie-bundel aanbieden. Zo kun je data gebruiken in het buitenland en bellen en sms’en. Dit voortkomt torenhoge telefoonrekeningen als je thuiskomt. Vakantiebundels zijn meestal goedkoper dan gebruik buiten je bundel.

7. Maak géén gebruik van (gratis) toeristen wifi hotspots!

Veel cafés en hotels hebben openbare toeristen wifi hotspots. Maak er liever geen gebruik van, want deze wifi is vaak slecht beveiligd en heel gemakkelijk te kraken. Veel toeristen komen erachter dat hun gegevens zijn misbruikt via het wifi netwerk.

Sommige mensen kiezen ervoor om hun nieuwste smartphone veilig thuis te laten als ze op vakantie gaan. Ze nemen dan een oud model mee dat ze nog ergens hadden liggen. Heel verstandig, want dan weet je tenminste zeker dat je vakantie niet wordt bedorven door problemen met je (dure) telefoon! Mocht je toch je telefoon mee willen nemen, dan helpen deze 7 tips om je telefoon veilig en vertrouwd mee op reis te nemen zonder onverwachte kosten.

Reageren