7 originele restaurants in Amsterdam

Originele restaurants Amsterdam

Amsterdam heeft zóveel restaurants. Het is soms moeilijk om te kiezen waar je heengaat. Maar wist je dat er ook een paar erg bijzondere restaurants in Amsterdam zitten? Dat is weer eens wat anders dan een pizza bij de Italiaan op de hoek. Dit zijn zeven originele en leuke restaurants in Amsterdam:

1. Restaurant de Kas – vers van het land

Dit restaurant kook met de producten die van hun eigen land komen. Je eet dan ook uitsluitend verse seizoensproducten en het menu veranderd dagelijks. Groente spelen de hoofdrol in de verrukkelijke gerechten van De Kas. Het is een prachtig restaurant in de oude stadskas van Amsterdam. Dinner en lunch zijn vaste menu’s die dagelijks veranderen.  Restaurant De Kas is en goede plek voor een speciale gelegenheid.

Website: www.restaurantdekas.nl

2. REM eiland – dineren op hoogte

Dit industriële en robuuste gebouw op 22 meter hoogte was een lange tijd de basis van een rebels piratenradiostation. Maar inmiddels heeft het plaatsgemaakt voor dit bijzondere restaurant met een mooi uitzicht.Op het menu staan klassiekers als kabeljauw en kalfshaas, maar ook bijzonder gerechten als kataifi en parelhoen. 

Website: www.remeiland.com

3. Ctaste – dineren in het donker

Dit is nou niet iets wat je dagelijks doet, dineren in het donker! Doordat je de gerechten niet ziet zou de smaak nog sterker moeten zijn. Dit is gegarandeerd een bijzondere zintuiglijke ervaring. Daarnaast is Ctaste een mooi concept want het restaurant biedt werk aan visueel beperkten. Er zijn verschillende arrangementen te boeken. Een driegangendiner kost €39,50 en duurt gemiddeld 2 uur. 

Website: www.ctaste.nl

4. De Culinaire Werkplaats – artistiek dineren

De Culinaire werkplaats is opgericht door twee designers. De gerechten die hier geserveerd worden zijn dan ook echte kunstwerkjes. Alles is zoveel mogelijk organisch, fair-trade en duurzaam. De chefs gebruiken verrassende thema’s voor de gerechten zoals ‘zwart’, ‘eerlijkheid’, of ‘bloemen’. Het is een van de meest hippe restaurants van Amsterdam. 

Website: www.deculinairewerkplaats.nl

5. Supperclub – dineren in een extravagante club

Supperclub is een trendy restaurant in Amsterdam. Het interieur van Supperclub Amsterdam is strak, glamoureus en lounge-achtig. Je ligt op witte loungebanken terwijl je een 5-gangen diner geserveerd krijgt. Dat is nog niet alles, ondertussen komen er uitdagende danseressen langs, worden er bijzondere shows opgevoerd en draaien dj’s hippe muziek. Een bezoekje aan Supperclub is niet voor iedereen weggelegd, maar het is zeker een unieke ervaring! 

Website: upperclub.amsterdam

6. Ciel Bleu – dineren op niveau

Ciel Bleu is een heel bijzonder restaurant dat twee Michelinsterren heeft ontvangen. Het interieur is prachtig en zeer luxe en het uitzicht is spectaculair. Het restaurant is op de drieëntwintigste verdieping van het Hotel Okura. Het menu heeft alleen maar bijzondere gerechten en de huis-sommelier vertelt u graag meer over de wijnen.  

Website: www.okura.nl

7. Blijburg – dineren op het strand

Wist je dat je in Amsterdam ook op het strand kan dineren? Dat kan namelijk bij strandpaviljoen Blijburg op het Blijburg strand. Het is een gezellig restaurant met een ongedwongen sfeer en heerlijk eten van verse en locale producten. 

Website: www.blijburg.nl

Reageren