De 7 leukste rolstoelvriendelijke vakantiebestemmingen in Europa

Gebonden aan een rolstoel zijn betekent natuurlijk niet dat je ook direct geen kant meer op kunt. Zoals dit eigenlijk ook voor mensen met rollators niet geldt. Het is juist goed om eropuit te trekken. Bijvoorbeeld door gewoon op vakantie te gaan. Dit zijn dan goede bestemmingen in Europa waar je terecht kunt.

1. Nederland

Vakantie hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je de hele wereld rond moet reizen. Sterker nog, in Nederland vind je misschien wel de beste gelegenheden om met een rolstoel of een Rollz Motion eropuit te trekken. Blijf dus voortaan gewoon lekker in eigen land. Er is immers ook genoeg te zien, van de zee in Zeeland, tot en met de Veluwe en de Limburgs heuvels.

2. Duitsland

Voor mensen die een rolstoel of rollator nodig hebben op vakantie is Duitsland misschien wel het stedentripland bij uitstek. De voorzieningen zijn er goed en er zijn meerdere mooie steden die het bezoeken waard zijn. Berlijn, Düsseldorf, Freiburg, Leipzig, München en Stuttgart staan altijd weer hoog op allerlei lijstjes. Het is dus zeer aantrekkelijk om naar de oosterburen te trekken.

3. Turkije

Een belangrijke reden om naar echte vakantielanden te trekken wanneer je met een rolstoel op vakantie gaat is dat er veel aandacht wordt besteed aan het comfort van toeristen. Daar hoort ook het rolstoelvriendelijk maken van de accommodatie bij. In Turkije is dus opvallend veel te vinden op dit gebied om die reden. Dit is de moeite van het kiezen waard.

4. Frankrijk

Een vakantie heeft natuurlijk een aantal elementen nodig. In de eerste plaats moet je er tot rust kunnen komen en er het plezier in vinden. Een echte vakantiebestemming als Frankrijk is hier dan erg geschikt voor. Zeker wanneer je één van de vele rolstoelvriendelijke bestemmingen die in het land te vinden zijn kiest. Je kunt zowel voor de steden als voor meer landelijk gaan.

5. Italië

Vergelijkbaar met Frankrijk is ook Italië. Bovendien geldt hier in een aantal gebieden wat ook in Turkije geldt. Het is er sterk gericht op toerisme en om die reden is er dus ook veel aandacht voor het rolstoelvriendelijk maken van de accommodatie geweest. Zo kan je dus onbezorgd naar de zon reizen. Vooral het noorden is aantrekkelijk.

6. Spanje

Opnieuw een land waar je vooral veel te danken hebt aan het feit dat toerisme er zo belangrijk is. Nederlanders gaan er al vele jaren heen, vooral ook om te overwinteren. Het land is dus gewend aan het ontvangen van mensen die moeilijk ter been zijn. Dit is dus een groot voordeel wanneer je een rolstoel of rollator nodig hebt.

7. Portugal

Een reden waarom Portugal heel geschikt kan zijn als vakantieplek, is de ruimte die je er hebt. Het land wordt steeds meer als het rondreisland van Europa gezien. Dat heeft er vooral mee te maken dat het er nog niet vol is. Ook met een rolstoel kan dit dus positief uitpakken.

Reageren