De 7 leukste kerstmarkten van Nederland!

Veel mensen bezoeken in december een of meerdere kerstmarkten. Met name in Duitsland zijn kerstmarkten razend populair. De mooiste kerstmarkt van Europa vind je in Zagreb. De hoofdstad van Kroatië wordt in december omgetoverd tot een sprookjesachtige wereld. Je kunt hier geweldig shoppen, schaatsen en overal in de stad worden optredens gegeven. Als je hier nog nooit geweest bent, dan moet je zeker een keertje gaan! Wist je dat er ook in ons kikkerlandje zat kerstmarkten te vinden zijn? Je hoeft voor een mooie kerstmarkt helemaal niet naar het buitenland! Steden als Maastricht, Amsterdam en Deventer worden omgetoverd tot ‘winter wonderland’ en je kunt hier de leukste (kerst)spulletjes scoren. Welke kerstmarkten in Nederland zijn beslist een bezoekje waard? Wij hebben de 7 leukste kerstmarkten van Nederland voor jullie op een rijtje gezet! Merry Christmas!

1. Valkenburg

In het Limburgse Valkenburg pakt men elk jaar groot uit met de kerstmarkt. Deze kerstmarkt is in ieder geval de uniekste van het land. Deze kerstmarkt wordt namelijk gehouden in een grot. Het betreft twee grotten; de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. Deze grotten worden uiteraard prachtig versierd en zijn zeer sfeervol. De prachtige lichtjes maken deze kerstmarkt erg romantisch!

Via: kerststadvalkenburg.nl

2. Maastricht

Ook in het Limburgse Maastricht wordt ieder jaar een geweldige kerstmarkt gehouden. In de volksmond wordt deze ook wel ‘Magisch Maastricht’ genoemd. De hele stad wordt versiert en verlicht en daarnaast ligt er midden in de stad een gigantische schaatsbaan van wel duizend vierkante meter. Ook staan hier natuurlijk veel gezellige marktkraampjes en kun je heerlijke warme chocolademelk drinken met een punt appeltaart. Op het Vrijthof staat boven dien een enorm verlicht reuzenrad vanwaaruit je een geweldig uitzicht hebt. Door de stad worden verder leuke optredens gegeven en kun je genieten van verschillende theatervoorstellingen. Kortom, Maastricht is the place to be in December!

Via: sportenwelzijn.nl

3. Deventer

Deventer ontwaakt in december. De hele stad staat in het teken van kerstmis én de beroemde schrijver Charles Dickens. Tijdens het zogeheten Charles Dickens festijn komen alle 950 personages uit zijn boeken tot leven. Dit  unieke festijn trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Natuurlijk is er ook een gezellige kerstmarkt en is de stad prachtig verlicht.

4. Enschede

Ook Enschede staat helemaal in het teken van kerst. Er wordt op de oude markt een prachtige schaatsbaan opgezet, de hele binnenstad is romantische verlicht en overal wordt warme chocolademelk geserveerd. Ook staan er natuurlijk kerstkraampjes en zijn er verschillende workshops die je kunt volgen. Het avondprogramma bestaat vaak uit leuke optredens en voorstellingen.

5. Eindhoven

We kennen allemaal de uitspraak ‘Eindhoven de gekste’ wel en deze uitspraak klopt zeker voor de kerstmaand. In Eindhoven vindt namelijk het Fijne Feestdagen Festival plaats. Dit festival is volgens de organisatie het best te omschrijven als “knus, behagend, vurig, open, creatief, uitdagend, een tikkeltje vreemd en vooral van ons allemaal!”. Verder vind je door de hele stad gezellige kerstkraampjes waar je van alles en nog wat kunt kopen. Ook is er in deze stad een ijsbaan aanwezig waar je geweldig kunt schaatsen.

via: omroepbrabant.nl

6. Dordrecht

In het kleine, maar ontiegelijk gezellige Dordrecht vind je een van de leukste kerstmarkten van Nederland. Er staan hier zo’n 200 kerstkraampjes waar je kerstspullen, cadeau’s en decoraties kunt kopen. Daarnaast staan hier vele ‘foodtrucks’ waar je heerlijk wintervoedsel kunt scoren. Dit allemaal onder het genot van een warme chocolademelk of een heerlijk gluhwijntje! Uiteraard is er ‘s avonds ook live-entertainment en zijn er door de hele stad muziekoptredens. Uniek aan deze kerstmarkt is de levende kerststal welke jaarlijks vele bezoekers trekt. Ben je op zoek naar het ultieme kerstgevoel? Dan moet je beslist naar de kerstmarkt van Dordrecht afreizen!

via: kerstmarktdordrecht.nl

7. Amsterdam

We sluiten deze lijst af met de grootste stad van Nederland: Amsterdam. In Amsterdam vindt in december het ‘Amsterdam Light Festival’ plaats. Tijdens dit festival wordt de hele stad omgetoverd tot een lichtjes paradijs. Bovendien staan er op de grote pleinen zoals de Dam, het Leidseplein, het Museumplein en de Bloemenmarkt leuke kerstkraampjes en vind je door de hele stad enkele schaatsbanen. De grootste kerstmarkt van de stad bevindt zich in de Amstelpassage van Amsterdam Centraal. Deze markt wordt de Past Present Parade genoemd en hier vind je – naast gezellige kraampjes – live-muziek, heerlijke foodtrucks en een hele hoop gezelligheid! Hieronder de after video van vorig jaar:

Welke kerstmarkt in Nederland bezoek jij dit jaar? Laat het ons weten in de comments hieronder!

 

Reageren