7 leuke campings in Zuid-Europa

Kamperen is weer helemaal hip. Maar… we zetten het tentje natuurlijk niet gewoon in de achtertuin! Nee, we kiezen massaal voor exotischere bestemmingen. Vooral Zuid-Europa is erg geliefd om te gaan kamperen. Je hebt er (meestal) mooi weer, er is heel veel te doen en je hebt er fantastische campings. Deze 7 campings in Zuid-Europa mag je niet missen!

Portugal: Camping Sao Pedro de Moel

In Portugal, vlakbij Lissabon, vind je Camping San Pedro de Moel. Deze camping is voorzien van een flink zwembad en allerlei sportieve gelegenheden. Bovendien zit je op slechts 1 km van de zee, waar het ook heerlijk zwemmen is. De camping is autovrij en dus ideaal voor kinderen. Ook is er een speeltuin en er is het hele jaar door een animatie-team. In de buurt is
veel te zien en natuurlijk is ook een bezoekje aan Lissabon altijd de moeite waard.

       Portugal Camping Sao Pedro de Moel

Spanje: Camping Sanguli

Een van de grootste en bekendste campings van Spanje is camping Sanguli aan de Costa Dorada. Deze camping is groots opgezet en heeft maar liefst vier verschillende zwemparadijzen. Elk gedeelte heeft een eigen thema en biedt veel uitdaging. Er zijn twee grote restaurants, verschillende bars, tientallen sportmogelijkheden en ga zo maar door. Er is zoveel te doen op de camping, dat je haast vergeet dat je in een prachtig land zit met nog veel meer bezienswaardigheden.

Spanje Camping Sanguli

Zuid-Frankrijk: Domaine du Colombier

De Cote d’Azur in het uiterste zuiden van Frankrijk is een geliefde vakantiebestemming. Je geniet hier van de Middellandse zee en je zit dicht bij steden als Toulon en Marseille. De camping liegt er niet om: het is een gave camping met een groot zwembad met diverse glijbanen en veel sportactiviteiten. Wil je echt even relaxen, dan is er een groot spa/welness gedeelte op de camping. Dit is gesloten voor kinderen jonger dan 18 jaar, dus kun je er in alle rust genieten.

Zuid-Frankrijk Domaine du Colombier

Italië: Camping Altomincio Family Park

Dicht bij het bekende Gardameer ligt de camping Altomincio Family Park. De camping heeft een stoer zwemparadijs met wildwaterbaan. Voor de kinderen zijn er ook diverse speeltuinen, een groot voetbalveld en is er dagelijks een animatie-team. Je kinderen hoeven zich dus geen seconde te vervelen! Vrij dicht bij de camping zijn een groot pretpark en een groot waterpark gevestigd. Deze camping is ook populair onder jongeren en stellen die goedkoop door Europa trekken en zoveel mogelijk willen zien.

Italië Camping Altomincio Family Park

Kroatië: Camping Lanterna

Kroatië wordt ook steeds bekender als kampeerland. Op een prachtig bebost schiereiland vind je camping Lanterna, een grote camping die erg veelzijdig is. Niet alleen is de camping aantrekkelijk met zijn grote zwembad en glijbanen, maar ook in de buurt kun je veel doen. De baai waar de camping vlakbij ligt, staat bijvoorbeeld bekend om de vele watersport mogelijkheden. Voor kinderen van alle leeftijden is er entertainment. Voor de kleintjes in de vorm van een animatie-team, voor de grotere jongeren in het amusementscenter. Omdat de camping zo groot is, rijdt er een treintje om iedereen heen en weer te brengen.

Kroatië Camping Lanterna

Slovenië: Camping Terme Catez

Hou je van zwemmen, dan zit je goed op Terme Catez in Slovenië. Deze camping ligt niet, zoals de andere, aan de kust. Maar in ruil heeft de camping een enorm groot zwemparadijs. Bij elke standplaats krijg je kaartjes voor toegang tot de zwembaden. Het buitencomplex bevat veel verschillende waterparken met thema’s. In de avond, als het wat frisser wordt, kun je in een binnen complex genieten van het uitgebreide zwembad. Wil je lekker ontspannen, dan is er ook nog een apart saunacomplex bij.

Slovenië camping Terme Catez

Griekenland: Camping Karda

Het eiland Corfu in Griekenland trekt jaarlijks heel wat toeristen. Het is dan ook een prachtig, groot eiland waar veel te zien is. Camping Karda is een typisch Griekse camping met zwembad en speeltuin. Maar het belangrijkste voordeel van deze camping is dat hij vlak bij een groot kiezelstrand ligt dat erg populair is. Wil jij lekker zwemmen en ontspannen aan de Middellandse zee? Dan is Camping Karda een geweldige locatie. In het hoogseizoen is er zowel overdag als ’s avonds animatie op de camping.

Griekenland Camping Karda

Kampeervakanties zijn de laatste jaren weer snel populair aan het worden. Een tijdlang werd kamperen vooral gezien als iets dat je deed als je geen geld had voor een hotel. Tegenwoordig is het echter juist weer iets dat je doet als alternatief voor luxe. Kamperen heeft iets poëtisch en simpels. Het is de ideale manier om je echt even terug te trekken uit de normale wereld en weer ‘primitief’ te leven. Bovendien is de kwaliteit van de meeste campings de afgelopen jaren ontzettend verbeterd. Je hoeft dus niet meer perse genoegen te nemen met vieze wc’s, gammele douches en een kaal terrein. In elk geval niet bij deze 7 campings in Zuid-Europa!

Reageren