7 keer doen op Ibiza, het hipste eiland van Spanje!

Ibiza staat gelijk aan vakantiepret voor het hele gezin. Op dit eiland is er 24/7 wat te beleven en te zien. Ibiza is een ideale bestemming om te feesten en van mooi weer te profiteren. En natuurlijk zijn er een hoop must do’s.

7 keer doen op Ibiza, het hipste eiland van Spanje!

1. Het eiland verkennen

Een roadtrip hoort er echt bij als je op Ibiza bent. Bij Holiday Cars kun je een auto huren in Spanje die echt bij jou past. Vooral het noorden van het eiland heeft een hoop moois te bieden en hier is het rustiger dan op de rest van het eiland. De stranden van Portinatx en Cala Xaracca zijn wellicht de mooiste op het eiland en die moet je dus met eigen ogen zien. Hier kom je eigenlijk alleen met de auto en die huur je dus bij Holiday Cars.

2. Dansen in de Pacha

Het is natuurlijk even afwachten welke wereldster er optreedt tijdens jouw verblijf op het eiland. Maar een avondje uit in deze legendarische club hoort er echt bij. Zorg dat je wel op tijd je kaartje reserveert want je bent niet de enige die uit zijn bol wil gaan.

3. Zonsondergang op Ibiza

Wellicht is het eiland zo bekend geworden door de zonsondergang die hier nog romantischer dan waar ter wereld dan ook. De mooiste plek is Kumharas als je ook de gezelligheid zoekt. Hier is er altijd live muziek en is het eten echt geweldig. Natuurlijk zijn er ook vele stranden waar je met zijn 2-en in alle rust kan genieten van dit bijzondere moment.

formentera

4. Met de boot naar Formentera

Op een uurtje van Ibiza ligt een schitterend eiland dat heel anders is: Formentera. Plotseling

Iijkt het alsof je in het Caribisch gebied bent beland. De sfeer is compleet ontspannen en de stranden zijn wit als suiker. Een aanrader tijdens een vakantie op Ibiza!

5. Hippiemarkt van Punta Arabi

Natuurlijk zijn het de hippies die Ibiza hebben ontdekt als een klein vakantieparadijs. Nog steeds is dat duidelijk op deze hippiemarkt. Het is een aardig stukje van het toeristische gebied verwijderd, maar met een gehuurde scooter of een huurauto ben je er zo. Struin lekker rond op de markt en kijk naar al die verrassende items die hier worden aangeboden. Je kan op het nabijgelegen strand heerlijk eten.

talamanca ibiza

6. Talamanca

Naast Ibiza stad ligt het leuke dorpje Talamanca en op weg daar naartoe, kom je in de Marina Botafoch. De haven biedt je een zicht op de luxe jachten en zeilboten van de rich and famous. In de haven kan je dan ook een groot aantal restaurants vinden die van topkwaliteit zijn. Wil je genieten van luxe en wellicht een paar zeer bekende gezichten zien, dan is dit the place to go.

Cala Vadella

7. Cala Vadella

Hoewel het uiteraard een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur is, kiezen vele Ibiza-gangers voor dit pareltje als het gaat om het mooiste strand op het eiland. Er is hier alles dat een dagje strand zo geweldig kan maken.

Reageren