6 verschillende types backpackers die je sowieso herkent.

Backpacken is een populaire manier van reizen. Deze minimalistische reisstijl kent veel voordelen. Zo hebben backpackers veel vrijheid en kunnen zij zichzelf makkelijk verplaatsen. Er zijn verschillende soorten backpackers en deze groepering heeft 1 ding gemeen: ze zijn avontuurlijk ingesteld en willen zoveel mogelijk van de wereld zien. Toch zijn er ook aardig wat verschillen tussen backpackers. Zo wil de een wat meer in luxe reizen, terwijl de ander liever zo min mogelijk geld uitgeeft. Wij zijn normaal gesproken niet van het ‘in hokjes plaatsen’ van groeperingen, maar voor dit artikel hebben we een uitzondering gemaakt. We hebben geprobeerd om backpackers onder te verdelen in verschillende ‘types’. Hieronder de lijst van 6 verschillende types backpackers die je sowieso kent!

1.Puur natuur

Veel backpackers kiezen vaak voor hostels, maar dit type backpacker moet daar niet aan denken. Deze backpacker brengt het liefst zoveel mogelijk tijd in de natuur door en voelt zich fijner onder de dieren als onder de mensen. Zijn of haar backpack zit vol met kampeerspullen. Een tent, een matje, een slaapzaak en natuurlijk een zakmes. Ook de schoenkeuze is typerend: de bergschoen!

type-backpacker-3

Lees ook: Eerste keer backpacken, waar moet je rekening mee houden?

2.De hippie

Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende ‘backpacker’. De hippie loopt het liefst op blote voeten, heeft een knotje in het haar (zowel de vrouwelijke als mannelijke variant) en draagt het liefst wijde comfortabele kleding. Verder houden ze van gezelligheid en brengen ze veel tijd door in ‘youth hostels’. Dit type backpacker heeft een beperkt budget en hecht meer waarde aan herinneringen als bezittingen.

type-backpacker-4

3. De veteraan

Backpackers heb je dus in alle soorten én ook in alle leeftijden. Iedereen is weleens een backpacker op leeftijd tegengekomen en het is natuurlijk geweldig om te zien dat ook oudere mensen nog steeds hun dromen achternagaan. De veteraan herken je aan het overhemd met korte mouwen, de beige pet, de zonnebril en de driekwartbroek. Daarnaast is dit type backpacker vaak een ochtendmens.

type-backpacker-5

Lees ook: Veilig backpacken doe je zo: 5 tips!

4. Het luxepaardje

Dit type backpacker, ook wel de ‘flashpacker’ genoemd heeft een groot budget. Vaak heeft (of had) de flashpacker thuis een goedbetaalde baan, vandaar dat diegene het zich kan veroorloven om in luxe te reizen. Waar de gemiddelde backpacker naar Zuidoost-Azië afreist om te besparen houdt de flashpacker hetzelfde uitgavepatroon als in Nederland aan. Maar ze kunnen voor dit bedrag wel veel meer doen. Luxehotels en ‘dure’ excursies per helikopter zijn ook geen uitzondering voor deze groep backpackers. De flashpackers zijn meestal tussen de 25 en 35 jaar oud.

type-backpacker-1

5. De feestganger

Met name in landen als Thailand en de Filipijnen loop je dit type backpacker vaak tegen het lijf. Full Moon Party’s en andere festivals zijn dé plekken waar de feestganger te vinden is. Als er maar gedanst wordt, gedronken wordt en er drugs gebruikt worden, dan is dit type backpacker helemaal in zijn of haar nopjes!

type-backpacker-6

Lees ook: 7 tips bij het inpakken van je backpack!

6. De Digital Nomad

Digital Nomads reizen ‘werkend’ rond. Vaak werken zij op freelancebasis voor bedrijven over de hele wereld. Deze backpackers zijn op zich niet vervelend, maar ze zijn wel op zichzelf. Ze huren vaak appartementen voor langere tijd en komen weinig tot niet de deur uit. Impulsieve trips waar de nodige risico’s bij komen kijken zijn niet zo interessant voor dit type backpacker. De Digital Nomad draagt namelijk vaak dure apparatuur met zich mee waar natuurlijk niets mee mag gebeuren!

type-backpacker-7

Zo, dit waren de backpackers die iedereen weleens tegen is gekomen. Nogmaals: wij plaatsen niet graag mensen in hokjes en willen met bovenstaande punten niemand beledigen. Lees het artikel dus met een knipoog en voel je vooral niet aangevallen!

Zijn we nog ‘types’ vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren