6 redenen om Costa Rica te bezoeken

Costa Rica is een prachtig land in Midden-Amerika dat steeds populairder wordt. Dit land grenst aan Nicaragua en Banana en heeft een gigantische kustlijn. De naam Costa Rica betekent letterlijk ‘rijke kust’. Naast de spierwitte zandstranden zijn er nog veel meer onvergetelijke dingen te doen in dit land. Hieronder 6 redenen om Costa Rica te bezoeken.

Parque Tortuguero

Dit nationaal park ligt aan de grote oceaan in het noord-oosten van Costa Rica. Dit park is een beschermd natuurgebied en dat is niet voor niets. Hier broeden vele beschermde diersoorten als watervogels en zeeschildpadden.  Je kunt hier met een bootje en een reisgids door het park varen en al deze diersoorten van dichtbij bewonderen.

Vulkaan Arenal

Net als de buurlanden, stikt het in Costa Rica van de vulkanen. De meest bekende vulkaan in Costa Rica is de Arenal vulkaan. Deze bevindt zich in het ‘Parque Nacional Volcán Arenal’ in het noorden van het land. Deze vulkaan wordt omringd door een prachtig park vol regen- en nevelwouden. Ook liggen er aan de voet van de vulkaan enkele warmwaterbronnen waar je heerlijk kunt badderen met uitzicht op de vulkaan.

arenal vulkaan costa rica

San José

Midden in alle regenwouden bevindt zich San José. Dit is de hoofdstad van Costa Rica en deze stad heeft ongeveer 350.000 inwoners. In eerste instantie ziet deze stad er alles behalve aantrekkelijk uit, maar wanneer je dieper de stad in gaat zul je prachtige straatjes met kleurrijke gebouwen ontdekken die absoluut een bezoekje waard zijn. Ook straatkunst zoals graffiti is hier erg veel aanwezig.

Playa Conchal

Zoals we eerder schreven heeft Costa Rica vele stranden aan zowel de Grote Oceaan als de Caribische zee. Playa Conchal bevindt zich aan de westkust van het land en de schoonheid van dit strand is ongekend. Je kunt hier heerlijk snorkelen in het kristalheldere water en terwijl je op het strand ligt zul je vergezeld worden door vriendelijke leguanen. Een unieke ervaring!

Tamarindo

Tamarindo is een knus dorpje aan de noordkust van Costa Rica. Het dorpje is erg klein en heeft maar één straat. Desalniettemin is Tamarindo zeker de moeite waard. Er heerst een positieve vibe en je kunt hier heerlijk eten. Ook kun je hier goed leren surfen. Er zijn meerdere surfscholen die voor betaalbare prijzen surflessen aanbieden voor beginners, maar ook zeker voor gevorderde surfers.

Rincon de la Vièja

Dit nationale park is ideaal voor als je van avontuur houdt. Je kunt hier van een waterval afspringen, een modderbad nemen en met een kabelbaan door de jungle slingeren. Dit is met afstand het leukste nationale park van het land!

costa rica nationaal park Bron: http://costa-rica-guide.com/top-10/not-at-rincon-de-la-vieja/

Reageren