6 landen waar je nog van gehoord hebt (maar wel moet bezoeken)!

Ben jij een ervaren reiziger en heb  jij inmiddels al veel landen bezocht? En ben je eigenlijk wel uitgekeken op de ‘standaardbestemmingen’ als Spanje en Italië. Dan is dit artikel voor jou! Wij hebben 6 landen op een rijtje gezet waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt, maar die je wel zou moeten bezoeken!

1. Palau

Als je een snorkel-fan bent dan is dit land de ideale bestemming. Snorkelen tussen de vissen is natuurlijk al een onvergetelijke ervaring, maar heb je ooit tussen de kwallen gezwommen? Dit kan in het ‘Jellyfish Lake’ in Palau. Dit unieke meer ligt op het eiland ‘Eil Malk’ en het snorkelen met kwallen is totaal niet gevaarlijk. Omdat de kwallen hier geen natuurlijke vijanden meer hebben, hebben ze geen giftige tentakels meer. Daarnaast telt Palau nog 342 eilandjes, de een nog mooier dan de ander!

Lees ook: De Azoren, een tropisch paradijs!

2. Guinee-Bissau

In het noorden, aan de westkus van Afrika ligt Guinee-Bissau. Dit land grenst aan onder andere Senegal en was vroeger een kolonie van Portugal. Je vindt hier prachtige eilandjes en jaarlijks reizen hier honderdduizenden trekvogels naartoe om de winter te overleven. Dit land staat bekend om zijn cashewnoten en telt ca 1,7 miljoen inwoners.

3. Gabon

Van de westkust, gaan we naar de oostkust van Afrika. Het land Gabon is relatief onbekend, maar heeft een gigantisch oppervlakte. Het land is 270.000 km2 groot en telt ongeveer 2 miljoen inwoners. Gabon behoort tot de welvarendste landen van Afrika en maar liefst tweederde van het land is bedekt met dichtbeboste regenwouden.

4. Tuvalu

Dit land behoort tot de kleinste landen ter wereld. Na Vaticaanstad en Nauru heeft Tuvalo het kleinste inwonersaantal. De inwoners van dit eiland hebben moeite met het verkrijgen van inkomst, maar in het jaar 2000 kreeg het land een meevaller. Een Amerikaans bedrijf verkocht het domein .tv voor een slordige 50 miljoen dollar. De inwoners van Tuvalu krijgen daar nog steeds de royalties van.

5. Vanuatu

Dit eilandengroep werd ontdekt door de Britse zeevaarder James Cook. Vanautu ligt in de Grote Oceaan en is van vulkanische oorsprong. Er wonen een paar duizend mensen en Vanautu is toeristisch amper ontwikkeld, je zult hier dus in alle rust kunnen genieten van de prachtige omgeving. Op een van de eilanden staat de vulkaan Yasur. Deze actieve vulkaan is een van de weinige die je van dichtbij in actie kunt zien. Een echte aanrader dus!

vanuatu

6. Nauru

Nauru is een unieke eilandstaat in Micronesië. Dit eilandje heeft aardig wat records op zijn naam staan. Zo is Nauri de kleinste republiek ter wereld, de kleinste eilandenstaat ter wereld én het kleinste land van Oceanië. Nauru wordt omringd door een prachtig koraalrif en telt slechts 10.000 inwoners. Je kunt het eiland binnen een paar uur bereiken vanaf Australië. Ideaal voor als je even wilt ontsnappen van de drukke plekken.

nauru

Welk van deze landen zou jij wel willen bezoeken? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren