6 fotogenieke bestemmingen die je niet mag missen

Europa staat bekend om zijn rijke geschiedenis en verbluffende bezienswaardigheden. Het is dan ook een geliefde bestemming voor fotografen. Velen van hen komen massaal naar ons continent om de fascinerende monumenten, maar vooral ook de verbluffende landschappen vast te leggen.

Ben jij een professionele of hobbyfotograaf en doe je niets liever dan fotograferen tijdens het rondreizen? Dan zou je absoluut eens naar een van de volgende Europese bestemmingen moeten gaan met je camera op zak!

Galesnjak Island – Kroatië

Welkom op het eiland van de liefde. Een paar kilometer van Zadar ligt het eiland Galesnjak, ook wel Cupido-eiland genoemd. Dit is het enige eiland ter wereld met een hartvorm. Die vorm werd eind 19e eeuw ontdekt door een cartograaf.

Het eiland is erg klein met een oppervlakte van 130 vierkante meter. Maar het is een geweldige bestemming om foto’s te maken! Maak een kajaktocht bij zonsondergang of zorg dat je het eiland voor dag en dauw bereikt, voordat de meeste toeristen aankomen.

Hallstatt – Oostenrijk

Hallstatt is een prachtig Oostenrijks dorp, dat zo mooi is dat het in perfecte staat werd herbouwd in China (zoals ook Colmar in de Elzas werd gereproduceerd en herbouwd in Maleisië). In beide gevallen zijn de originele dorpen uiteraard authentieker.

Kom en ontdek dit kleine dorp van 800 inwoners door te verblijven in Hallstatt zelf of in de nabijgelegen stad Salzburg. Je kunt hier geweldige foto’s maken, die zo gepubliceerd zouden kunnen worden in een tijdschrift.

De leukste foto’s laten afdrukken van je bezoek aan Hallstatt? Goed idee. Hang ze aan de muur en beleef deze mooie plek keer en keer opnieuw!

Bonifacio – Corsica Frankrijk

Corsica is een van de mooiste eilanden van Europa. En ondanks dat er talloze fotogenieke plekken te vinden zijn, mag je Bonifacio echt niet overslaan. De bewoners, de weelderige landschappen en de architectuur zullen je sprakeloos maken.

Deze stad is een openluchtmuseum, perfect voor liefhebbers van ongerepte natuur, stranden, geschiedenis, zee, zon en blauwe luchten.

De Svartisen Gletsjer – Noorwegen

De Svartisen Gletsjer - Noorwegen

Dicht bij de poolcirkel ligt de adembenemende Svartisen-gletsjer, de op een na grootste gletsjer van Noorwegen. Niet alleen dit is een geweldig natuurspektakel om vast te leggen, maar de hele Noorse kust herbergt hier prachtige landschappen en dorpjes die het waard zijn om te fotograferen.

Lees ook: Zo breng je orde in de chaos van je reisfoto’s.

De Douro Vallei – Portugal

De Douro Vallei is simpelweg prachtig op foto’s én in real life. Je wordt meteen sprakeloos van de landschappen die deze vallei in Portugal herbergt. Geen enkele foto of video kan je de werkelijke schoonheid van de Douro laten voelen. Maar het is absoluut een walhalla voor (hobby) fotografen.

De Faeröer Eilanden – Denemarken

Gelegen tussen Schotland en IJsland zijn de Faeröer eilanden autonoom en onderdeel van Denemarken. Faeröer Eilanden betekent ‘eiland van de schapen’. En deze kun je dan ook als de beste vastleggen, grazend in de mooiste landschappen die zo’n 1400 vierkante kilometer beslaan.  

Kom en ontdek de ongelooflijke flora en fauna van de Faeröer, maar ook haar inwoners. Geniet van een van de mooiste landschappen van Europa, terwijl je je camera bij de hand hebt om het mooiste van de eilanden in beeld te brengen.

En zo zijn er natuurlijk nog tientallen andere prachtplekken in Europa waar fotografen hun hart kunnen ophalen. Begin eerst eens met deze bestemmingen en voeg er later meerdere reisjes aan toe!

Reageren