5x Zomervakantie met het hele gezin

Herinneringen maken is heel belangrijk en er is geen betere manier om dat te doen dan door op zomervakantie te gaan met het hele gezin. Het plannen van een reis kan best stressvol zijn, maar een leuk idee is het halve werk!

Sommige gaan ieder jaar naar hetzelfde land, of soms zelfs naar dezelfde bestemming. Om het helemaal makkelijk te maken gaan sommige zelfs ieder jaar naar dezelfde camping. Dat bied een hoop voordelen. Je weet namelijk precies waar je naar toe gaat, wat je kunt verwachten en wat er allemaal wel of niet te doen is. Maar het kan soms ook wat saai zijn, ieder jaar naar dezelfde bestemming.

Maar ieder jaar een nieuwe bestemming uitkiezen kan ook een uitdaging zijn Om het jullie een beetje makkelijker te hebben we 5 leuke ideeën op een rijtje gezet. Vijf leuke en mooie bestemmingen of ideeën om te doen tijdens je volgende vakantie.

1. Kamperen in Frankrijk

Kamperen in Frankrijk

Frankrijk is een heerlijk vakantieland voor jong en oud. Kronkelende riviertjes, azuurblauwe zee, gezellige steden en niet te vergeten lekker eten. Een camping in Frankrijk –  in bijvoorbeeld Bretagne, de Tarn of de Franse Alpen – is een budgetvriendelijke optie voor een geweldige zomervakantie met het gezin. Je kunt op de bonnefooi rondreizen door verschillende delen van het land of voor een paar weken een camping in Zuid-Frankrijk tot je nieuwe thuis maken. Wil je eens wat anders? Overweeg dan het ruige eiland Corsica, dat ook wel ‘het eiland van de schoonheid’ wordt genoemd. Deze relatief onbekende bestemming is een parel voor zowel liefhebbers van outdoor als strand.

2. Een fietstocht door Nederland

Een fietstocht door Nederland

Wil je dichtbij huis blijven en lekker sportief bezig zijn? Dan is een fietsvakantie wellicht wat voor jouw gezin. Het klinkt misschien niet sexy, maar op de fiets zie je zoveel meer. Bovendien heeft Nederland genoeg leuke campings met zwembad, speeltuin of in-house entertainment. Een fietsvakantie is bovendien goedkoop, milieuvriendelijk en gezond. Hoe goed ken je je eigen land eigenlijk? Heb je wel eens wad gelopen? De heide in bloei gezien op de Drenthse Aa of boerengolf gespeeld?

3. Citytrippen in Europa

Citytrippen in Europa

Geef jij de voorkeur aan een korte vakantie? Een citytrip naar Berlijn, Parijs of Londen is ook voor de kinderen heel leuk. Ga kanoën op rivier de Spree, shoppen op de Champs-Elysees of naar een musical bij Picadilly Circus. Steden in Zuid- en Oost-Europa zijn doorgaans goedkoper en beslist niet minder interessant. Ooit gehoord van Plovdiv, Bulgarije met haar eeuwenoude theater; of het schattige Montserrat in Noord-Spanje, waar regelmatig menselijke torens gebouwd worden? Uiteraard kun je ook een citytrip inplannen tijdens je autorondreis of strandvakantie.

4. Een vakantiehuis huren

Tips voor het kopen van een vakantiehuis

Tegenwoordig staan er steeds meer vakantiehuizen online, die je voor een paar nachten of zelfs een maand kunt huren. Wil je samen met je beste vrienden, je ouders of schoonzus een onvergetelijke vakantie met het gezin beleven? Op internet vind je de beste deals voor prachtige onderkomens in Spanje, Portugal en Kroatië. Je hoeft de luxe van thuis niet te missen, hebt alle ruimte en je kinderen kunnen lekker hun eigen gang gaan. Hoe heerlijk zou het zijn om een maand in een huis met zwembad en sauna te wonen?

5. Op safari in Afrika

Heb je een jubileum te vieren, een super goed jaar gedraaid en wil je écht iets bijzonders met partner en kinderen? Ga dan op safari in Tanzania, Kenia of Oeganda. Ga op zoek naar de Big Five, kampeer onder de sterrenhemel en maak je eigen kostje klaar op een kampvuur. Natuurlijk hoef je voor echt avontuur niet naar de andere kant van de wereld, maar Afrika heeft zeker iets magisch!

Reageren