5x mooie bestemmingen voor een midweek weg!

Wil jij binnenkort een midweek weg en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan gauw verder. Voor een midweek weg kun je ervoor kiezen om in het binnenland te blijven, maar je kunt ook de opties bekijken voor een midweek weg dichtbij over de grens. Hieronder vind je inspiratie voor een aantal mooie bestemmingen voor een midweek weg!

De Veluwe

Als je in het binnenland wilt blijven en van natuur houdt is het park de Veluwe een echte aanrader. Dit park is erg groot en hier kun je genieten van de vele bossen en heidevelden. Omdat het een vrij toeristisch park is, zijn er ook heel veel mogelijkheden qua accommodatie. Boek bijvoorbeeld een vakantiehuisje op een vakantiepark of ga kamperen. Als je met het hele gezin gaat kun je ervoor kiezen om in een van de Center Parcs vakantieparken te verblijven. Hier is er genoeg te beleven voor je kinderen en kun je overdag heerlijk in de natuur van de Veluwe genieten. Kijk je ogen uit naar de wilde dieren bijvoorbeeld, zoals herten, wilde zwijnen en bijzondere vogelsoorten. Ook kun je het museum bezoeken waar je alles te weten kunt komen over deze diersoorten en de natuur op de Veluwe. Uiteraard kun je er ook prachtige wandelroutes lopen, waarvan sommige ook erg geschikt zijn voor kinderen. Zeker een bestemming om in het achterhoofd te houden dus!

Cochem aan de Moezel

Als je toch graag naar het buitenland wilt, is Cochem aan de Moezel wellicht een goede optie. Dit Duitse stadje ligt aan de rivier de Moezel en is erg idyllisch. Het is er ook vrij toeristisch en dat betekent dat je er makkelijk een mooie accommodatie kunt vinden om te verblijven. Verder kun je veel bezienswaardigheden bezoeken, waaronder het indrukwekkende kasteel. Rondom Cochem kun je ook genieten van het lopen van prachtige wandelroutes in de natuur. Het gebied is erg bebost en heuvelachtig, waardoor je er op vele plekken kunt genieten van mooie uitzichten. Ook weer een plek om op je lijstje te zetten!

De Ardennen

Ook in België kun je goed terecht voor een midweek weg. Als je van natuur houdt, zijn de Ardennen een mooie optie. De Ardennen liggen in een heuvelachtig gebied, vol met prachtige bossen, riviertjes en andere bezienswaardigheden. Hier kun je vele mooie wandelroutes lopen en even helemaal tot rust komen in de natuur. Ook kun je er een kasteel en verschillende musea bezoeken, waar je veel kunt leren over de geschiedenis van de Ardennen en de natuur. Erg interessant voor als je van natuur en geschiedenis houdt. Uiteraard zijn er in de Ardennen genoeg mooie accommodaties te vinden om te verblijven. Voor zowel mét als zonder kinderen zijn er verschillende kwalitatieve opties. Je merkt het, de Ardennen zijn ook de moeite waard om in overweging te nemen voor een midweek weg!

Normandië

Normandië

Als je graag nog een stukje verder wilt reizen, is het gebied Normandië in Frankrijk wellicht een goede optie voor een midweek weg. Dit gebied ligt aan de Westkust in het noorden van Frankrijk en is erg indrukwekkend. Je kunt hier zowel genieten van prachtige natuur als indrukwekkende stranden. Uiteraard kun je hier ook kiezen om te verblijven in verschillende soorten accommodaties. Als je met kinderen bent is het een aanrader om te verblijven in een vakantiepark. Er zijn genoeg vakantieparken in Frankrijk waar je met het hele gezin terecht kunt voor een onvergetelijk verblijf. Zo kun je er overdag op uit gaan met het hele gezin en genieten van de natuur en verschillende bezienswaardigheden. Vervolgens kun je als je terugkomt naar het vakantiepark heerlijk zwemmen in het zwembad van het park. Zo hoeven je kinderen zich niet te vervelen en kun jij je als ouder ook goed vermaken en even tot rust komen. Ook weer een goed idee voor een midweek weg!

Hondsrug

Een andere optie voor een midweek weg in Nederland is het gebied ‘Hondsrug’ in de provincie Drenthe. Dit gebied staat bekend om de vele hunebedden die je er kunt bewonderen. Hier kun je alles leren over de geschiedenis van deze bijzondere bezienswaardigheid. Ook kun je er genieten van prachtige rustige natuur en veel mooie wandelroutes lopen. In het gebied zijn er genoeg verschillende accommodaties te boeken, die zowel geschikt zijn voor gezinnen als alleen volwassenen. Deze mag ook op het lijstje voor een midweek weg in het binnenland!

Met al deze inspiratie voor een midweek weg kun jij alvast je midweek weg gaan plannen!

Reageren