5x Lissabon ontdekken als een local

Zijn die oubollige excursies niets voor jou en ben je het zat om achter de meute aan te lopen? We geven je graag een paar tips om als een echte “Lisboeta” op pad te gaan.

1. Ga voor de authentieke keuken

Vergeet de Mac of de Burger King en ga op culinaire ontdekking. De Portugese keuken is simpel, maar smaakvol. Er wordt gekookt met de beste olijfoliën, de vis komt vers uit zee en alles wordt geserveerd met heerlijke wijnen uit de Portugese wijnstreken.
Tip: Restaurant Farol, Largo Alfredo Dinis, 1 Cacilhas – 2800-252 Almada

2. Ontbijten op z’n Portugees

Ontbijten met een gebakje, wie wil dat nou niet? Portugezen zijn doorgaans geen grote ontbijters, maar een Pastéis de Nata wordt vaak ’s ochtends aan de bar besteld met een kopje koffie. Pastéis de Nata is een van de bekendste zoetigheidheden uit Portugal. Dit roomgebakje is geflambeerd met kaneel en rietsuiker, yammie! Ontbijt aan de bar als een echte local, want dan betaal je minder.
Tip: Pastelaria Espigasol, R. Prof. Dias Amado 1C, 2715-311

3. Ginja drinken met de locals

Wat jenever is voor de Nederlander is Ginja voor de Lisboeta. Ginja kun je overal krijgen. In de bar, restaurants, maar ook staan er veel verkopers op straat die een shot van deze kersenlikeur verkopen. Je hebt veel kleine barretjes waar de Portugezen hun Ginja op straat leegdrinken en gezellig een praatje met elkaar maken.
Tip: A Ginjinha, Largo de São Domingos 8, Rossio

4. Feesten met een view

In Lissabon zijn tal van hippe rooftopbars te vinden die een adembenemend uitzicht geven over de stad. Hier kun je even bijkomen van de drukte in de stad en genieten van een goede cocktail met een briljant uitzicht.
Tip: Park, alçada do Combro 58, Bairro Alto

5. Bezoek een fado-café

Je kunt in Lissabon bijna niet ontkomen aan de Fado, het Portugese levenslied. Met name in de wijken Alfama en Barrio Alto zijn veel cafés te vinden waar de Fado liederen met veel passie worden bezongen. Een bezoek aan zo’n café is ook bijna wel een verplichting als je Lissabon bezoekt. Een voordeel is dat veel Fado cafés ook goedkope maaltijden serveren.
Tip: Café Luso, Travessa da Queimada 10, 1200-365

Reageren