5x Leuke voetbalreizen en stedentrips

Ben je een echte voetbalfanaat? Dan is de kans groot, dat je weleens bent afgereisd naar het buitenland om je favoriete club in actie te zien. Voetbalreizen draaien om het zien spelen van je club, maar zijn ook prima te combineren met een stedentrip. Wat dacht je van een weekend FC Barcelona in actie zien, heerlijke tapas eten in Barceloneta en de Sagrada Familia bezichtigen? Of een midweek Rome, terwijl je na een middag in het Colosseum ‘s avonds op de tribune bij Lazio zit? Lees hier over vijf populaire voetbalreizen en stedentrips!

5x Leuke voetbalreizen en stedentrips

1. FC Barcelona in de hoofdstad van Catalonië

Voetbalreizen naar Barcelona zijn ongekend populair. Ondanks dat Messi niet meer bij de Blaugranes voetbalt blijft het geweldig om het legendarische Camp Nou te ervaren. Bezoek één van ‘s werelds beroemdste stadions, maak het live mee op de tribune en vier tot in de late uurtjes feest in een gezellige Spaanse bar. Bovendien hoef je niet alleen voor de wedstrijd op en neer te vliegen. In Barcelona is genoeg te beleven: van culturele hotspots als het Picasso Museum, de Sagrada Familia en Parc Guëll tot shoppen op de iconische Las Ramblas en tapas eten aan het strand.

2. Manchester United én Manchester City in één stad

Manchester United en Manchester City delen hun thuisstad: Manchester. Een voetbalreis naar deze Engelse trekpleister biedt dus ook de mogelijkheid om beide clubs in actie te zien. Zie jij jezelf al juichen in het Etihad Stadion? Je reist eenvoudig per boot, trein of vliegtuig naar Manchester. Je plakt gemakkelijk een paar dagen aan je reis vast door de bezienswaardigheden van Manchester te bekijken of een weekendje Londen te plannen.

3. Lazio in het eeuwenoude Rome

Rome is de stad, waar al zo vaak geschiedenis is geschreven. Wil jij Lazio Roma dat zien doen? Rome is naast voetbal de stad van pizza, wijn, Romeinen, de Klassieke Oudheid en de Renaissance. Deze eeuwenoude stad telt bijna net zoveel soorten tiramisu als kerken en houdt je eenvoudig een midweek bezig. Bezoek het Colosseum, het Vaticaans Museum en het Forum Romanum of neem de trein naar de opgravingen van Ostia.

4. Real of Atletico Madrid in het hart van Spanje

Real Madrid is één van de favoriete buitenlandse clubs van Nederlanders. Wil jij Luka Modric live in actie zien en tegelijkertijd genieten van een welverdiende vakantie? Dan is een stedentrip Madrid wellicht iets voor jou. Ook Atletico Madrid is een populaire club vanwege de fanatieke aanhang en de even fanatieke trainer Simeone. Madrid ademt de liefde voor enerzijds Real en anderzijds Atleti. Tijdens de wedstrijden zul je de meeste Spanjaarden dan ook aan de buis gekluisterd zien zitten in kleine cafés. Wanneer Real of Atletico de overwinning heeft veilig gesteld, is de stad slechts met moeite weer tot kalmte te manen. Madrid is zowel ‘s zomers als ‘s winters een fantastische bestemming.

5. Paris Saint-Germain in de stad van de liefde

Parijs is gemakkelijk te bereiken met de Thalys vanuit Amsterdam of Rotterdam. Na een paar uur sta je midden in de stad van de Eiffeltoren, het Louvre en natuurlijk de club Paris Saint-Germain! Ook als je geen dagen de tijd hebt, kun je een wedstrijd prima combineren met een avondje uit in de romantische hoofdstad van Frankrijk.

Reageren