5x Gadgets voor een onvergetelijke fietsvakantie

Een fietsvakantie is een prachtige manier om de wereld te ontdekken met het hele gezin. Of je nu dichtbij blijft of ver weg gaat, vanaf je fiets maak je alles in precies het juiste tempo mee: je hebt alle tijd om te kijken, te ruiken en te voelen, maar legt meer afstand af dan wanneer je op wandelvakantie gaat. Met deze 5 gadgets wordt je fietsvakantie sowieso een succes!

1. Een camping kookset

Als je fietsend een land verkent, kom je niet altijd op het juiste moment een eetgelegenheid tegen. Op mooie dagen is dat geen enkel probleem. Lekker picknicken in het bos of neerstrijken op een bankje zijn juist de geluksmomentjes van een fietsreis. Maar wat als je naar echt afgelegen gebied gaat of fietst op koude dagen, waarop dat kopje koffie je juist door de etappe heen sleept? Een camping kookset is compact, licht en precies voldoende om havermoutpap of noedels in te bereiden. ‘s Avonds kun je voor je tent een kopje thee zetten en als je echt energie nodig hebt tijdens je fietsdag, is koffie nooit ver weg.

2. Een fietsstoeltje

Fietsvakantie in je eentje of met je partner is hartstikke leuk, maar ook met kinderen is deze milieuvriendelijke manier van reizen echt genieten. Een fietsvakantie met het hele gezin behoeft wel wat voorbereiding. Je wilt natuurlijk niet te veel bagage meenemen, maar hebt meer nodig dan wanneer je solo op pad gaat. Ook is veiligheid plotseling een speerpunt. Goede fietsstoeltjes die bij de leeftijd van je kinderen passen, maken je avontuur stukken comfortabeler en leuker.

3. Fietsgereedschap

De kans is groot dat je onderweg meermaals een lekke band krijgt. Vooral als je over onverharde paden fietst, liggen mankementen op de loer. Vergeet daarom niet een fietspomp, bandenplaksetje en sleutelset aan je paklijst toe te voegen om bijvoorbeeld je spatbord vast te kunnen draaien of je stuur te verstellen.

4. Vochtige doekjes

Als je naar avontuurlijke bestemmingen afreist, de bergen trotseert of fietst over modderpaden, is er een grote kans dat je aan het einde van de dag wel een douche kunt gebruiken. Mocht die ontbreken, dan vormen vochtige doekjes een prima alternatief. Een pakje weegt weinig, maar geeft je wel een fris gevoel na het sporten. Ook bij het vervangen van je ketting komt deze gadget goed van pas. Je handen kunnen behoorlijk smerig worden na een kleine reparatie.

5. Een smartphone houder

Steeds meer mensen fietsen met behulp van een GPS. Dit is super handig, wanneer je een gebied niet goed kent of er zelfs voor het eerst komt. Minder handig is het, wanneer je bij iedere bocht stil moet gaan staan om de route te checken. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg smartphone houders te koop, die je eenvoudig aan je stuur kunt bevestigen. Sommige zijn gemaakt van buigzaam siliconen materiaal, terwijl andere zijn uitgerust met een waterdichte hoes. Een smartphone houder is een onmisbaar hulpmiddel bij fietsvakanties op onbekend terrein.

Reageren