5x amusement in de trein

Reizen is amusement op zich en een treinreis biedt vaak al voldoende afwisseling als je een nieuwe locatie gaat bezoeken. Moet je een lange reis maken of kan je wel wat afleiding gebruiken dan staan hieronder 5 tips om het reizen per spoor nog leuker te maken.

1. Naar je favoriete serie kijken

In de meeste treinen kun je gebruik maken van wifi, maar je bundel is immers ook vaak beschikbaar. Dan is het misschien de gelegenheid om eens je favoriete serie te gaan bekijken op je smartphone. Dat kan met de interactieve TV app van KPN. Maar als de reis wat langer duurt, kun je uiteraard ook online films kijken. Op die manier heb je dezelfde luxe als in een vliegtuig, maar kun je ook nog eens zelf kiezen welke film. Met een spannende of romantische film vliegt de tijd natuurlijk voorbij. Wel opletten dat je op tijd uitstapt uiteraard.

2. Een boek lezen

De meeste treinen hebben vandaag de dag een behoorlijk aantal stiltecoupés. Daar is het ideaal om weer eens lekker ontspannen een boek te lezen. Wie heeft er nu geen boek liggen dat al een tijdje op het lijstje staat om te lezen. Vaak komt het er niet van omdat er zoveel andere afleiding is. Maar in de stilte van de coupé, terwijl de trein richting jouw bestemming in Europa of elders dendert, heb je alle tijd en de rust om een boek te lezen. Even niet denken aan je werk, sociale verplichtingen of huishoudelijke klussen. Zet je fantasie aan het werk bij een spannend boek of geniet van de woordkunsten van een begenadigd schrijver.

3. Agenda/boodschappenlijstje bijwerken

Pen en papier bij de hand of alles digitaal op de smartphone of tablet. De tijd in de trein kun je natuurlijk ook gebruiken om eens op je gemak je agenda te gaan bijwerken. Heb jij dat de laatste tijd al eens gedaan zonder de stress van een ander klusje dat snel moest gebeuren te voelen? Ook voor boodschappenlijstjes kun je in de trein de tijd even nemen. Wist je dat mensen veel bewuster inkopen doen met een boodschappenlijstje en dat dit vaak de ergernis voorkomt van vergeten items?

4. Puzzelen

Het maakt niet uit of je kiest voor een puzzelboekje of een puzzelapp. Als je de voorkeur geeft aan een puzzelboekje kan je die overal op het station wel kopen. Mensen puzzelen al in de trein sinds de eerste treinen passagiers gingen vervoeren. En puzzelen is een uitstekende oefening voor de geest. Het houdt de grijze cellen jong en levert ontspanning tijdens de reis.

5. Een goed gesprek

Wel even opletten dat je geen gesprek begint in een stiltecoupé, want dan word je beslist op de vingers getikt door reizigers die van de stilte willen genieten. Maar in de juiste ruimte is de trein ook een aangewezen plek om eens een goed gesprek te voeren. Misschien gaat er iemand met je mee op reis. Maar er zijn beslist ook andere treinpassagiers die wel in zullen zijn voor een praatje. Zo ontmoet je wellicht nog eens een leuke kennis. 

nt op zich en een treinreis biedt vaak al voldoende afwisseling als je een nieuwe locatie gaat bezoeken. Moet je een lange reis maken of kan je wel wat afleiding gebruiken dan staan hieronder 5 tips om het reizen per spoor nog leuker te maken.

Reageren