5 Zomer musthaves op vakantie

Het vakantieseizoen is weer geopend! Veel mensen hebben hun vakantie al geboekt en voor deze mensen is het nu aftellen tot het moment dat ze het vliegtuig instappen. Ongeacht waar je heengaat, is het belangrijk om je koffer tactisch in te pakken. Er zijn dingen die je beslist niet mag vergeten voor je zomervakantie. De basis ingrediënten voor een ontspannen zomervakantie. Welke ‘musthaves’ moet je deze zomer als eerste inpakken? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

1.    Slippers

Slippers zijn het ideale schoeisel voor op het strand. De meeste vakantiegangers kiezen voor ‘low-budget’ rubberen teenslippers. Deze slippers hebben geen lange levensduur, maar met een beetje geluk gaan ze een hele vakantie mee. Ook leren slippers zijn erg in trek. Deze zijn weliswaar wat duurder, maar hebben een relatief lange levensduur. Pas wel op met zout water: dit zorgt voor lelijke vlekken op het leer.

2.    Zwembroek

Ook de zwembroek is een van de kledingstukken die je als eerste de koffer in gooit. Zwemshorts zijn niet alleen essentieel voor wanneer je gaat zwemmen, maar je kunt ze ook prima ook dragen als je andere activiteiten doet.

3.    Powerbank

Iedereen beschikt tegenwoordig over een smartphone en we gebruiken dit apparaat de hele dag door. Bij intensief gebruik gaat de accu van de gemiddelde smartphone minder dan een dag mee. Grote kans dat je straks aan het strand met een lege batterij komt te zitten en zo kun je geen jaloersmakende foto’s plaatsen op Instagram. Met een powerbank kun je apparaten als smartphones overal opladen. Zo voorkom je dat je ergens met een lege batterij komt te zitten.

musthaves-zomer-2

Lees ook: 4 bijzondere vakantiebestemmingen voor in de zomer!

4.    Zonnebril

Veel Nederlanders zoeken in de zomer een ‘zonnige’ vakantiebestemming op. De zon is natuurlijk meer dan welkom, maar het is wel belangrijk dat je jezelf goed beschermt. Smeer je goed in, draag op warme dagen een pet of hoed én draag een zonnebril. Zonnebrillen zijn er in alle soorten en maten. De populairste modellen zijn de ‘Wayfarer’, de ‘Clubmaster’ en de klassieke ‘Pilotenbril’.

5.    Een goed boek

We brengen tegenwoordig veel te veel tijd achter een scherm door (zie punt 3). Te veel televisiekijken, computeren en het kijken op je smartphone is niet goed voor je ogen en voor je algehele toestand. Op vakantie is het ook belangrijk om echt te ontspannen. Neem dus minstens één goed boek mee wat je echt graag wilt lezen. Ideaal voor op het strand of op je balkon. Wanneer je weer terug bent van vakantie heb je tijd genoeg om achter een scherm te zitten…

Welke musthave pak jij als eerste in? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren