5 uitgestrekte natuurgebieden waar je goed kunt hiken

Houd jij wel van een actieve vakantie? Dan ben je vast ook een natuurliefhebber. Die twee liefdes zijn uitstekend te combineren wanneer je gaat hiken. Maar waar? We zetten vijf van de mooiste, uitgestrekte natuurgebieden ter wereld op een rijtje waar je goed kunt hiken.

Dus schaf de beste GPS aan, zodat je onderweg je weg altijd je weg kunt vinden, en ga op pad in een van deze mooie gebieden. Waarom een GPS? Die houdt het langer vol dan een smartphone en bieden een beter overzicht van het terrein dan GPS horloges, omdat ze gedetailleerde kaarten kunnen weergeven.

Durmitor National Park, Montenegro

Montenegro is nog een beetje een ondergeschoven kindje in Europa, maar het is een land van adembemende natuur. Het Durmitor National Park mag je absoluut niet missen en is ook zeer geschikt voor een mooie hike met de eerdergenoemde beste GPS in de hand. Je klautert er lang langs kristalheldere beken, gletsjermeren, diepe rivierdalen en dramatische bergpieken. Op het hoogste punt, de Bobotov Kuk, toren je 2523 meter boven de zee uit. In Durmitor vind je ook nog eens meer dan 1300 soorten unieke flora, dus genoeg te zien! Wil je ook nog raften, dan kan dat op één van de mooiste plekken daarvoor ter wereld: de Tara River Canyon!

Laugavegur, IJsland

IJsland is in feite natuurlijk één groot, uniek vulkanisch natuurgebied. In het zuidoosten van het land, tussen de bijzondere natuurgebieden Þórsmörk en Friðland að Fjallabaki, kun je de Laugavegur Hike doen. Dat is een trektocht van 55 kilometer, waar je natuurlijk van hartenlust van kunt afwijken als je dat zint. De toch leidt je in ieder geval door een landschap van gletsjers, rivieren en vulkanen. Typisch IJslands dus!

Tasmanië, Australië

Denkt men aan Australië, dan denkt men vaak aan andere plekken dan het eiland Tasmanië. Dat betekent dan ook meteen dat je hier in betrekkelijke rust kunt hiken. Een handige leidraad is de zogenaamde Overland Track, een hike door van 65 kilometer door de Tasmaanse wildernis of 80 kilometer als ook nog langs Lake St. Clair loopt. Sla je tent op te midden van unieke diersoorten als wombats en Tasmaanse duivels. Best een beetje spannend misschien, maar wel een unieke ervaring die je alleen op Tasmanië kunt hebben.

Uitgestrekte natuurgebieden waar je goed kunt hiken

Vancouver Island, Canada

Canada is natuurlijk ook een en al uitgestrekte, veelal ongerepte natuur, oneindige bossen en valleien, meren en weinig mensen. Wil je liever hiken in en wat meer afgebakend gebied, dan is Vancouver Island voor de westkust van Canada een geschikte plek die daar ook nog eens een beetje op gericht is. We hebben het dan over de West Coast Trail, een trail van 75 kilometer langs de westkust van het eiland. Je gaat er over modderige paden, krijgt met obstakels te maken en rivieren die je moet oversteken, en maakt gebruik van kabelbanen en hangbruggen. Onderweg heb je de kans zeeleeuwen, poema’s en walvissen te spotten.

Nationaal Park Triglav, Slovenië

In het Oostenrijk van het voormalige Joegoslavië vind je de uitlopers van de Alpen in een prachtig groen landschap (bijna 60 procent van het land is bos!) met mooie meren zoals het Meer van Bohinj en het bekendere Meer van Bled. Te midden daarvan, in het Nationaal Park Triglav, staat de Triglav. Dat is met 2.864 de hoogste berg van Slovenië, en die kun je wagen te beklimmen. Dat is wel alleen weggelegd voor de geoefende wandelaar. In het nationaal park vind je ook woeste watervallen en kalme waterbronnen tussen de dramatische kliffen en besneeuwde bergtoppen.

Koop dus de beste GPS voor jouw hike en bindt de wandelschonen maar onder! Zoek je nog handige tips over hiken? Bezoek de website Outdooronly!

Reageren