5 tips voor een avontuurlijke vakantie

Ben je de zon, zee en strand vakanties even helemaal beu en toe aan iets anders? Of je nu romantisch met je partner op vakantie gaat, met een groep vrienden of met het hele gezin. Een avontuurlijke vakantie biedt plezier voor jong en oud. Naast plezier en avontuur kun je tijdens een avontuurlijke vakantie ook genieten van prachtige landschappen en unieke plekken.

1. Het begint allemaal bij de eindbestemming

Een avontuurlijke vakantie is natuurlijk net wat anders dan je standaard hotel tripje. Het begint dan ook allemaal bij het kiezen van de juiste vakantiebestemming. Ben je groot fan van wintersport of heb je altijd al willen leren skiën? Dan kies je voor sportieve wintersport vakanties via Tenzingtravel.nl in bijvoorbeeld de Alpen. Mocht je nu liever zon en avontuur combineren, dan kun je ook voor een bestemming zoals de Ardennen of de Dolomieten kiezen.

Avontuurlijke vakantie

2. Buiten Europa op avontuur

Ook buiten Europa zijn ongelooflijk toffe avontuurlijke vakantiebestemmingen te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Amazone regenwoud of de Sahara woestijn? Het bezoek zelf is al een avontuur, maar buiten dat vind je ook nog eens tal aan avontuurlijke activiteiten zoals het rijden van een quad of overnachten in de wildernis.

3. Actieve avontuurlijke vakanties

Wil je nog meer avontuur, dan kies je voor een actieve vakantie. Bergbeklimmen, duiken, raften of canyoning – het kan allemaal. Er zijn tientallen organisaties die gedurende het vakantieseizoen groepen toeristen begeleiden tijdens hun activiteiten. Zo kun je tijdens een weekje in Frankrijk heerlijk zwemmen in de meren en wandelen door de Ardennen maar ook bergbeklimmen en bungeejumpen. Veel avontuurlijker kan het niet!

4. Pak de juiste items

Een vakantietas voor een avontuurlijke vakantie is net wat anders ingepakt dan die van een luxe hotel vakantie. Bikini’s en zwembroeken maken plaats voor buitenkleding en slippers en sandalen maken plaats voor stevige wandel- of berg schoenen. Weet je nu niet precies wat je nodig hebt of waar je het moet halen, dan kijk je even op Outdoorextreme.nl. Daar vind je alle items, van groot tot klein, voor jouw avontuurlijke vakantie.

5. Sta stil bij het reisgezelschap

Mocht je met meerdere mensen reizen, sta dan ook even stil bij de wensen van het reisgezelschap. Dat jij al jaren van die zwarte piste wilt snowboarden betekend niet direct dat de rest van het reisgezelschap hetzelfde doel voor ogen heeft. Houdt dus de wensen, behoeften en ervaring van het gehele gezelschap in het hoofd wanneer je voor een specifieke vakantie kiest.

Reageren