5 tips voor een stedentrip in Hamburg

Al jarenlang is Duitsland een favoriete bestemming voor  een korte vakantie. Het land heeft een bijzondere aantrekkingskracht en is bijzonder goed bereikbaar, zowel met de personenwagen als met het openbaar vervoer. Met name een stad als Hamburg is goed bereikbaar en kent voldoende bezienswaardigheden om je lekker bezig te houden. Er zijn talloze activiteiten in Hamburg, het gehele jaar door. Hoog tijd dus voor een overzicht van alle hoogtepunten in Hamburg.

Wat te doen in Hamburg

De veelzijdigheid van de stad zorgt ervoor dat er voor elke type reiziger een reden is om Hamburg te bezoeken. Zowel op het gebied van cultuur, muziek, architectuur en horeca zijn er diverse mogelijkheden. De stad is in feite een groot openlucht museum.  Zo is de Elbphilharmonie niet alleen hét concertgebouw van Hamburg, maar ook een van de meest toonaangevende gebouwen van de stad. Ook de Köhlbrandbrücke is een vermelding waard, al is het alleen maar vanwege het feit dat de brug al jaren op de lijst staat om gesloopt te worden. Overigens heeft Hamburg meer bruggen dan die bekende stad in Italië: Venetië, Hamburg telt er maar liefst 2.500!

St. Pauli

Elke stad heeft zijn eigen geschiedenis en die van Hamburg is zeker niet minder interessant. Bekende wijken als St. Pauli laten je zien hoe de stad is veranderd in de loop der jaren. Ooit was St. Pauli de wijk waar de arbeider woonde, vandaag de dag is het een van de bruisende plekken in de stad met een zeer grote verscheidenheid aan inwoners.

Ontdek st. Pauli met deze top tours:

De Reeperbahn in Hamburg, de tips

Een beetje stad heeft uiteraard zijn eigen gedeelte waar de zondigheid van het leven duidelijk zichtbaar is, voor Hamburg is dat de Reeperbahn. Naast de vele uitgaansgelegenheden is dit de buurt waar je drag queens tegen het lijf kan lopen en velle stripclubs kan ontdekken. Wie het fijne van deze buurt wilt leren kennen kiest uiteraard voor een onvervalste rondtocht door de Reeperbahn: de Hamburg Tour: Sex, Drugs & Hotdogs.

Daarnaast heb je ook nog deze top-beoordeelde tours van de Reeperbahn:

De vismarkt

Misschien is het wel de meest unieke manier om Hamburg en het dagelijkse leven goed te leren kennen: de vismarkt. Deze markt bestaat al sinds de 18e eeuw en is zelfs voor Duitse begrippen een uniek evenement. Het grootste nadeel is tevens het grootste voordeel: je moet er vroeg bij zijn. De markt begint in de zomer namelijk al om vijf uur in de ochtend, in de winter kan je een beetje uitslapen, de markt begint dan pas om zeven uur. Als je de vismarkt bezoekt, vergeet dan niet te genieten van pekelharing met schnapps, een echte Hamburgse delicatesse.

Fietsen in Hamburg

De goedkoopste stedentrip naar Hamburg kun je eenvoudig zelf organiseren. De stad ligt relatief dichtbij en met de trein kom je ontspannen en uitgerust aan. Ben je een beetje sportief aangelegd, huur dan een fiets en ontdek de stad op een bijzondere manier. Duitsers verplaatsen zich graag per fiets door de stad en dat geeft je gelijk het voordeel dat alle bezienswaardigheden per fiets uitstekend bereikbaar zijn. Je kunt hier een fiets huren.

Lees ook: Tips voor een stedentrip naar Berlijn!

Highlights van Hamburg op de fiets

Een citytrip naar Hamburg betekent vaak dat je slechts een paar uur in de stad verblijft, je tijd is dus kostbaar. Een fietstocht door de stad is dan de meest effectieve manier om all bezienswaardigheden te bekijken en te genieten van al het moois dat Hamburg te bieden heeft. In veel gevallen heb je aan een fietstocht van ongeveer 3.5 uur genoeg om de volgende bezienswaardigheden te zien:

  • Stadhuis
  • Business District
  • Michael’s kerk
  • Pauli & Reeperbahn

Openbaar vervoer in Hamburg

Ondanks alle mogelijkheden in Hamburg en de toeristische tips is het wellicht ook zinvol om te weten dat het verkennen van de stad uiteraard ook prima gaat met het openbaar vervoer. Speciaal voor toeristen die Hamburg bezoeken als onderdeel van een citytrip is er de Hamburg Card. Met deze kaart kan je de hele dag gebruik maken van het openbaar vervoer.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor je reis naar Hamburg?


Ben jij weleens naar Hamburg geweest? We horen graag je ervaringen!

Reageren