5 Tips voor een onvergetelijke vakantie in Denemarken

Denemarken is een geweldig leuk vakantieland. Misschien niet zo bekend in Nederland maar er valt zeker genoeg te beleven. De Denen kennen de Scandinavische gastvrijheid en het weer in Denemarken is in de zomermaanden vaak net iets beter dan in Nederland. Bezoek de vele eilanden of geniet van alles wat het Deense vasteland te bieden heeft. Hier zijn 5 leuke tips voor een onvergetelijke vakantie in Denemarken.

1. Kamperen in Denemarken

c
Denemarken is het kampeerland bij uitstek. In het hele land vind je mooie campings waar je prima je vakantie kunt doorbrengen. Je vindt de campings in alle delen van Denemarken, zowel aan de kust als op de eilanden en in het binnenland. Je kunt dus zelf bepalen wat voor vakantie je wilt vieren in Denemarken.

2. Kopenhagen, de hipste Europese hoofdstad

Als je Denemarken bezoekt dan mag een bezoek aan Kopenhagen zeker niet ontbreken. Deze stad bruist van de energie. Het is een jonge stad die graag zijn moderne uitstraling laat zien aan de tienduizenden toeristen die de stad jaarlijks bezoeken. Je kunt er heerlijk winkelen en genieten van alle leuke bezienswaardigheden.

kopenhagen campings

3. Genieten aan het strand

De kust van Denemarken is erg populair. Je kunt zowel aan de Noordzeekust als aan de Oostzeekust heerlijk genieten van het strand. Je vindt een camping in Denemarken aan de kust gemakkelijk via het internet, er zijn er voldoende. Je kunt primitief kamperen in de natuur maar je kunt ook kiezen voor luxe glamping, waarbij de camping van alle gemakken is voorzien. Aan jou de keuze voor je vakantie in Denemarken.

baltische zee denemarken

4. Genieten van de natuur

Denemarken is een groen land. Je vindt er overal mooie parken en prachtige bossen. Natuurliefhebbers komen dan ook volop aan hun trekken. Je kunt prachtige wandelingen maken of huur fietsen voor een prachtige fietstocht door de omgeving. Ook een fietsvakantie door het land is natuurlijk een optie, zodat je nog meer van Denemarken te zien krijgt.

kust denemarken campings

5. LEGOLand

Lego, wie is er niet groot mee geworden. Denemarken is de bakermat van de populaire bouwsteentjes en er is ook een pretpark aan gewijd. Dit pretpark, simpelweg LEGOLand genaamd, vind je in Billund in het zuiden van Denemarken. Dit park is het eerste LEGOLand park dat werd geopend en bestaat al sinds 1968. Zeg je LEGOLand dan denk je automatisch aan Denemarken, hoewel er in de loop der jaren meer parken over de hele wereld zijn geopend.

legoland denemarken

Genoeg te beleven in Denemarken

Zoals je ziet is er genoeg te beleven in Denemarken. Je kunt naar Denemarken reizen per auto, vliegtuig of trein. Met de trein reis je via het Duitse Hamburg, vanuit deze stad vertrekken dagelijks rechtstreekse intercity’s naar Kopenhagen. Ook in Denemarken zelf kun je je prima met de trein verplaatsen. Naar de eilanden varen regelmatig veerdiensten.

Reageren