5 tips om tijdens je reis langer met je je accuduur te kunnen

Loopt je accu snel leeg en ga je op reis? Niets is vervelender dan een lege accu wanneer je op reis gaat. In veel gevallen is het niet mogelijk om je Smartphone tijdens de reis op te laden wanneer je bijvoorbeeld per trein, bus of vliegtuig reist. Gelukkig hebben wij 5 tips om je accuduur te verlengen. Weet je zeker dat je een lange reis tegemoet gaat? Dan is het handig om je Smartphone voor die tijd volledig op te laden of in ieder geval een powerbank mee te nemen.

Tip 1: Schakel de energiebesparingsmodus in

Een functie die een zeer positief effect op de accuduur van een iPhone heeft is het inschakelen van de energiebesparingsmodus. Deze kan je eenvoudig inschakelen op je iPhone door te gaan naar Instellingen -> Batterij -> Energiebesparingsmodus inschakelen. Door deze functie in te schakelen worden processen onderbroken zoals het automatisch ophalen van je e-mail, verversen van apps op de achtergrond, automatisch downloaden van downloads en het hebben van 5G-verbinding. Hierdoor zal je iPhone veel minder van de accu vragen waardoor je langer kunt met de batterij.

Tip 2: Schakel automatisch verversen van apps uit

Elke app op een Smartphone ververst de hele tijd. Dit doet de app om zoveel mogelijk recente data op te halen en zo eventueel pushmeldingen te geven. Wanneer je op reis bent is het niet noodzakelijk om alle apps de gehele tijd te verversen. Om minder capaciteit van de accu te vragen kan je prima functioneren zonder dat apps automatisch verversen. Je zet dit uitschakelen door te gaan naar: Instellingen -> Algemeen -> Ververs op achtergrond.

Tip 3: Locatievoorzieningen uitschakelen

Veel apps gebruiken de huidige locatie om zo correcte informatie te kunnen weergeven. Dit zijn apps die iedereen wel kent zoals Buienalarm, Google Maps, Apple Maps en natuurlijk Flitsmeister. Denk bij het uitschakelen van deze functie wel goed na of je deze apps niet nodig hebt voor de reis. Reis je bijvoorbeeld zelf per auto? Dan kan het zeker handig zijn om een navigatie-app en Flitsmeister ingeschakeld te houden. Je kunt de locatievoorzieningen uitschakelen via: Instellingen -> Privacy -> Locatievoorzieningen -> Locatievoorzieningen uitschakelen.

Schakel je hotspot uit

Tip 4: Schakel je hotspot uit

Veel mensen schakelen ooit hun hotspot in om bijvoorbeeld een laptop of refurbished iPad te voorzien van internet. Na het inschakelen van de hotspot vergeten veel mensen om deze functie uit te schakelen. Wat veel mensen niet weten is dat een “Persoonlijke hotspot” enorm veel capaciteit van de accu vraagt. De hotspot probeert namelijk de hele tijd verbinding te maken met apparaten om het toestel heen. Een ingeschakelde hotspot kan er voor zorgen dat de batterijcapaciteit in procenten naar beneden schiet en dat wil je bij een lange reis zeker voorkomen! Schakel je hotspot zeker uit, ook buiten het reizen om is het inschakelen van je hotspot niet nodig. Dit kan via Instellingen -> Mobiel netwerk -> Persoonlijke hotspot.

Tip 5: Schakel bluetooth en AirDrop uit

Naast de hotspot verbinding heb je ook nog bluetooth en AirDrop verbindingen. Voor beide verbindingen geldt hetzelfde als bij de hotspot, beide zijn ook echte batterijvreters en kan je bij een lange reis maar beter uitschakelen. Luister je muziek via bluetooth oordopjes op bijvoorbeeld je iPhone? Dan kan het toch noodzakelijk zijn om deze functie ingeschakeld te houden. Je kunt bluetooth eenvoudig uitschakelen in het hoofdmenu en AirDrop kan je uitschakelen via Instellingen -> Algemeen -> AirDrop -> Ontvangen uit.

Is de batterij van je Smartphone erg slecht?

Het kan natuurlijk ook zijn dat de batterij van je Smartphone gewoon enorm oud en dat je batterij aan vervanging toe is. Je kunt in veel gevallen de batterij van je Smartphone laten vervangen zodat deze meer capaciteit heeft. Je kunt dit laten doen bij bijvoorbeeld een bedrijf die gespecialiseerd is in Smartphone reparaties. Wil je liever een nieuw toestel? Overweeg dan eens om een refurbished iPhone te kopen. Deze zijn een stuk goedkoper dan nieuwe iPhones, alleen wel geleverd met 2 jaar garantie, ook op de accu.

Reageren