5 tips om te besparen op een stedentrip

Een stedentrip is een leuke manier om er even snel een paar dagen tussenuit te kunnen. Het is echter ook een prijzige vakantie. In steden is alles nu eenmaal net even iets duurder. Gelukkig is daar een oplossing voor. Wanneer je je aan deze 5 tips houdt kan je namelijk gemakkelijk flink besparen op je stedentrip. Let daarom dus op het volgende.

1. Niet parkeren

Begin je stedentrip in ieder geval met het kiezen voor een taxi. Bij voorkeur de goedkoopst mogelijke taxi zoals Schipholtaxi.pro. Dit kan flink goedkoper zijn dan langdurig parkeren op Schiphol. Bedenk je eens wat je met al die bespaarde euro’s die zo in de parkeermeter verdampen kunt doen. Je kunt bovendien snel de kosten berekenen van een Schiphol taxi. Doe dit zowel heen als terug.

2. Eet op straat

De verleiding is groot om elke dag een duur restaurant in te duiken. Dat moet je echter juist niet doen. Het is veel slimmer om zo nu en dan ook simpel te eten. Bijvoorbeeld door gewoon een broodje te kopen bij een snackcorner op straat of op het plaatselijke station. Het zal je trouwens verbazen hoe lekker en gezond deze ook kunnen zijn. Zo spaar je veel uit zonder slechter te eten.

3. Boek slim

Het is ook een goed idee om slim te boeken. Denk bijvoorbeeld aan arrangementen in een hotel waarbij gratis kaartjes voor het openbaar vervoer gedurende het verblijf zijn inbegrepen. Dit is vrij gemakkelijk te verzorgen want eigenlijk elk land kent wel een hotelketen dat zich verbonden heeft aan de vervoersmaatschappijen van dat land. Dat scheelt je veel geld ter plekke. Bovendien beleef je meer.

4. Het juiste moment

Sommige steden zij altijd druk. Andere zijn juist slechts in beperkte mate druk, bijvoorbeeld alleen gedurende bepaalde seizoenen of wanneer er evenementen zijn. Zorg dan dus juist dat je hier op die momenten uit de buurt blijft. Door buiten de tijd te boeken kan je weleens heel veel voordeel hebben. Dit kan per stad verschillen.

5. Goede deals

Er zijn altijd wel leuke aanbiedingen te vinden waar je op in kunt gaan. Het is dan ook altijd slim om dit te doen. Hier kan je echt gigantische besparingen mee doen. Dat maakt je trip ter plekke er niet minder om, dus waarom zou je dit niet doen. Houd op elk moment je ogen goed open. Zo kan je zonder moeite grote voordelen pakken.

Reageren