5 tips om je voor te bereiden op de camping in Catalonië

Catalonië is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen voor campingvakanties. De Costa Brava is de bekendste kuststrook met plaatsen zoals Tossa de Mar, Llorett de Mar, Calella, Blanes en Barcelona. Een heerlijke locatie vlakbij de zee. Heerlijke toch, even lekker dobberen in het water, genieten van de zon. Maar voordat het zover is moet er natuurlijk nog heel wat worden voorbereid. De belangrijkste vraag die beantwoord moet worden is wat je allemaal moet meenemen? Te denken valt uiteraard aan een tent en een luchtbed. Maar welke kies je en wat is nog meer nodig? Hier volgen een aantal tips die je helpen om je vakantie voor te bereiden.

1. Persoonlijke verzorging, wat moet je niet vergeten?

Het is natuurlijk uiterst belangrijk geen persoonlijke verzorgingsproducten te vergeten. Zonnebrand crème is natuurlijk een belangrijk item om niet te vergeten, wanneer je op vakantie gaat naar het zonnige Spanje. Hier volgt een lijstje met alles waar je aan moet denken op het gebied van persoonlijke verzorging. Persoonlijke verzorgingsproducten die je wellicht mee zou willen nemen op vakantie zijn: zonnebrand crème, aftershave, handdoeken, douche gel, föhn, lotion, oplaadapparatuur, scheerapparaat, scheerschuim, tandenborstel, shampoo, tandpasta, washandjes, zalf, wattenstokjes, zakdoekjes, zeep, make-up, scheermesjes en make-up.

zonnebrand

2. Vakantie kleding, wat neem je mee?

De weersomstandigheden tijdens je vakantie hebben natuurlijk een grote invloed op je kleding keuze. Zorg ervoor dat je tijdig de weersverwachting in de gaten houdt van het gebied waar je naartoe op vakantie gaat. Doorgaans is het in de zomer periode erg warm in de regio Barcelona, zwemkleding is dan ook een item dat niet vergeten mag worden. Hieronder hebben we een aantal kledingtips voor je om tijdens de vakantie op alle weersomstandigheden voorbereid te zijn. Kledingstukken waar je aan moet denken voor je op vakantie gaat zijn: badjassen, pet/hoed, jassen/jacks, jogging broeken, korte broeken, lange broeken, T-shirts, zomerjassen, zwemkleding, topjes, sportbroeken, sokken, slippers, regenkleding, overhemden, ondergoed en nachtkleding.

3. Op het strand aan de kust van Catalonië

De regio Catalonië heeft meerdere kustplaatjes vlak aan de zee. Een camping vakantie in deze regio is dus een ideale mogelijkheid om een frisse duik te nemen in de zee of lekker te zonnen aan het strand. Hierbij zijn er natuurlijk een aantal dingen die je niet mag vergeten zoals al eerder genoemd heb je zonnebrand crème nodig. Daarnaast zijn er nog genoeg andere benodigdheden zoals een zonnebril, handdoek of strandstoel, opblaasbed en een bal/frisbee.

4. Je slaapplaats op de camping

Een goede tent is natuurlijk onmisbaar om van je vakantie een succes te maken. Voor elke vorm van kamperen is tegenwoordig een bijpassende tent ontwikkeld dus het is heel belangrijk de juiste tent te vinden. Er zijn verschillende varianten tenten namelijk: pop-up tent, koepeltent, tunneltent, bungalowtent, piramidetent, oppompbare tent, daktent. Het idee van een daktent is ontstaan in Zuid-Afrika. De constructie van deze tent kan op het dak van de auto gemonteerd worden. De daktent kan ruimte bieden aan 2 tot 4 personen. Piramidetenten worden gekenmerkt doordat zij heel gemakkelijk en eenvoudig op te zetten zijn. Deze zijn erg populair door de praktische indeling. De tunneltent biedt door zijn constructie veel binnenruimte en is stormvast. De meeste tenten zijn relatief eenvoudig op en af te breken en zijn daarom ook erg populair op de camping.

5. Zorg voor een goede nachtrust

Slaap is heel belangrijk. Om alles uit de vakantie te halen is een comfortabele slaapplek dan ook een must. Na de juiste tent te hebben uitgekozen is het tijd om een luchtbed en slaapzak aan te schaffen. Luchtbedden worden al jaren gebruikt als matras tijdens vakanties op de camping. Doorgaans wegen luchtbedden heel weinig waardoor ze heel makkelijk mee te nemen zijn. De grootte van een luchtbed en de ruimte binnen een tent zijn belangrijke punten om rekening mee te houden bij je keuze voor een luchtbed. Alle éénpersoons luchtbedden kunnen variëren in afmetingen. Er bestaan krappe en royale eenpersoons luchtbedden. Een gemiddelde afmeting is ongeveer 191×99 cm. Een kampeermat heeft bijvoorbeeld een afmeting van 189×72 cm. Deze afmetingen zorgen ervoor dat de kampeermat goed in een tent past.

slaapzak

Reageren