5 tips om je safari optimaal in beeld te brengen

Als je ook maar een beetje gek bent op de natuur en wilde dieren, dan is een safari een geweldige reis om te maken. Het is een bijzondere ervaring die je natuurlijk ook goed wilt vastleggen. Maar hoe kun je zo’n safari nou eigenlijk het beste in beeld brengen? In dit artikel staan 5 handige tips!

1. Welke camera kies je?

Om de indrukwekkende natuur, de ‘big five’ en andere prachtige dieren goed vast te leggen, heb je een goede camera nodig. Kies een camera die mooie kwaliteit levert, maar waar je zelf ook mee om kunt gaan. Tijdens een trip heb je waarschijnlijk helemaal geen tijd of zin om allerlei nieuwe knopjes uit te proberen. Maak het dus niet te moeilijk voor jezelf. Een paar opties zijn: een spiegelreflex camera met je favoriete lens, een luxe compact camera of een dashcam. Dat laatste is niet alleen perfect voor de safari zelf, maar ook voor de weg ernaartoe! Je weet namelijk nooit wat je onderweg allemaal zal tegenkomen. Scoor een dashcam bij 123carcam.nl om je fotografie/film kit helemaal compleet te maken! Ook handig voor in je auto: een achteruitrijcamera van Videofrank.nl zodat je niet bang hoeft te zijn dat je een dier over het hoofd ziet.

Camera tijdens vakantie

Lees ook: Dit zijn de beste landen voor een geweldige safari

2. Wat mag je echt niet vergeten?

Naast je camera zijn er nog een aantal items die je niet moet vergeten. Denk bijvoorbeeld aan een paar volle accu’s en de bijbehorende opladers. Stel je voor hoe erg het is als je camera uitvalt en je verder niets mee hebt genomen?! Daarnaast is het ook handig om extra geheugenkaartjes mee te nemen. Zo kun je lekker eindeloos blijven klikken.

3.Kies het juiste tijdstip

Het tijdstip is niet alleen belangrijk voor de dieren die je dan wel of niet tegenkomt, maar ook voor de belichting. In de middag is het meestal zo warm dat de beesten zich verschuilen op koele plekken. Hierdoor zijn ze lastig te zien en ook moeilijk te fotograferen. Je kunt het beste op pad gaan tussen zonsopgang en 11 uur ’s ochtends of ’s middags na 3 uur.

zebra fotograferen

4. Maak héél veel shots

Dieren zijn onvoorspelbaar en blijven echt niet wachten totdat jij je perfecte foto hebt geschoten. Maak daarom zo veel mogelijk foto’s en stel je camera goed in. Je kunt veilig kiezen voor een automatische stand of handmatig de instellingen bepalen.

Lees ook: Tips voor het maken van de perfecte vakantiefoto

5. Respecteer de dieren en de natuur

Soms kun je volledig opgaan in het maken van de perfecte foto, dat je misschien wat dingen vergeet. Het is belangrijk om altijd rekening te houden met de omgeving. Voor je eigen veiligheid en de veiligheid voor de dieren. Wees daarnaast voorzichtig met de mooie natuur en laat absoluut geen rommel achter.

Heb jij al eens een safari gemaakt en heb je nog meer handige tips? Laat het weten in de reacties!

Reageren