5 tips om geld te sparen voor je reis

Kun je niet langer wachten om eindelijk die droomreis te boeken? Een tripje naar Australië, Indonesië of misschien wel Canada kan flink in de kosten lopen. Maar die droomreis is het geld zeker wel waard. Wil je nu niet langer wachten? Dan helpen deze 5 tips om geld te sparen voor je reis je snel wat dichter bij je droom.

1. Laat dat telefoonabonnement los

Heb je een goed werkend toestel en loopt je contract bijna af? Misschien is het eens tijd om het op te zeggen. Abonnementen op contract zijn namelijk helemaal niet meer van deze tijd. Met een Telfort sim only ben je namelijk een stuk goedkoper uit. Je kunt maandelijks je eigen kosten bepalen en aanpassen waar en wanneer nodig. Daarbij is dat sim only abonnement ook nog eens hartstikke handig op reis, omdat je dan bijvoorbeeld tijdelijk je abonnement kunt verhogen.

2. Bespaar op je vaste lasten

Je vaste lasten zijn (naast huur of hypotheek) vaak de grootste kostenpost. Gelukkig kan dit bijna altijd wel goedkoper. Neem eens per jaar de tijd om de contracten van je aanbieders online eens te vergelijken. Zit je nog steeds wel goed bij die energieaanbieder waar je nu al jaren zit? Grote kans dat er een nieuwe aanbieder te vinden is met goedkopere tarieven.

3. Zeg abonnementen op

Geef je maandelijks nog steeds aan 5 goede doelen en valt de Viva nog steeds op de deurmat? Zeg alle losse abonnementen en diensten gewoon eens op. Dat abonnement op de sportschool bijvoorbeeld waar je nog nooit gebruik van hebt gemaakt. Alle kleine beetjes helpen!

4. Check je inboedel en kledingkast

Je hebt in en rondom huis gegarandeerd nog bruikbare items die je eigenlijk niet meer gebruikt. Of wat dacht je van verouderde kleding in je kledingkast? Plan een dagje in om doelgericht op zoek te gaan naar spullen die je niet langer draagt of gebruikt. Plaats deze op Marktplaats, Facebook of huur een kraampje op de rommelmarkt. Wie weet hoeveel geld het je op kan leveren.

5. Winkelen doe je online

Heb je nieuwe items nodig om die droomreis in volledige luxe aan te kunnen gaan? Winkel dan zoveel mogelijk online. De webwinkels bieden namelijk wekelijks nieuwe kortingen aan die je een flinke besparing op kunnen leveren. Krijg je het bij webwinkel A niet voor de juiste prijs gevonden? Dan heeft webwinkel B wellicht betere mogelijkheden.

Reageren