5 tips om deze zomer tóch heerlijk op vakantie te kunnen

De zomervakantie komt steeds dichterbij maar de vakantieplannen staan nog stil. Op vakantie naar het buitenland zit er vrijwel zeker niet in dit jaar. Maar niet getreurd: er een alternatief! Op 7 mei maakte de regering namelijk bekend dat alle campings en vakantieparken vanaf 1 juli weer volledig open mogen. Bovendien mogen we rond die tijd ook weer lekker (op afstand) naar de restaurants en terrasjes. Natuurlijk is vakantie in Nederland niet hetzelfde als in Zuid-Frankrijk. Dus hoe krijg je dat echte vakantiegevoel ook in eigen land? Wij hebben vijf tips waarmee je dit jaar het vakantiegevoel creëert, óók binnen Nederland.

Ga op vakantie in een compleet andere omgeving

Je krijgt dat echte vakantiegevoel wanneer je in een compleet andere omgeving terechtkomt. En daarvoor hoef je niet eens het land te verlaten! Kom je uit de Randstad? Zet dan je caravan eens neer in de Achterhoek. Omgekeerd kunnen mensen uit het oosten van het land lekker naar het strand of de grote steden. En Limburgers hebben het al helemaal goed voor elkaar: de Waddeneilanden zijn al bijna een ander land!

Doe iets nieuws en spannends

Zoek het avontuur op. Bijzondere activiteiten brengen je namelijk echt in de vakantiesfeer. Kies iets wat je thuis nooit zou doen: vogelspotten op de Wadden, ondergrondse grotten in Limburg verkennen of windsurfen op het IJsselmeer. Overal in Nederland vind je wel iets nieuws!

Doe iets nieuws en spannends

Plan goed in welk seizoen je gaat

Houd goed rekening met de voor- en nadelen van elk seizoen in Nederland. In de zomer is het natuurlijk lekker weer, maar loop je het risico dat de campings propvol zitten. Social distancing wordt dan lastiger. De herfst wordt waarschijnlijk een rustiger vakantieseizoen, maar kent ook meer wisselvallig weer. In de winter zou je normaal gesproken eerder op wintersport of citytrip gaan. Helaas zal wintersporten in Nederland niet lukken, citytrip in eigen land dan maar?

Probeer dit jaar vooral rekening te houden met de rest van Nederland. We kunnen natuurlijk niet allemaal tegelijk in het hoogseizoen op vakantie.

Neem kleding mee voor verschillende weersomstandigheden

In Nederland is een flinke regenbui nooit ver weg. Zorg dus dat je niet onvoorbereid in de regen komt te staan. Pak daarom voor de zekerheid altijd een regenjas, lange broek en trui in. Zo ben je ieder moment voorbereid op een onverwachte plensbui of een frisse avond.

Toch rotweer? Neem entertainment mee voor binnen

Is de temperatuur dan toch gekelderd en staat de camping blank? Je vakantie hoeft nog niet in het water te vallen! Met deze tip zorg je ervoor dat je je ook bij rotweer op vakantie geen moment hoeft te vervelen. Neem als entertainment een dik boek, gezellig bordspel of zelfs een televisie mee! Met een draadloze tv-ontvanger kijk je namelijk gewoon tv op de camping. Of download van tevoren vast een paar films en series op de iPad.

Reageren