5 tips voor het maken van een motortocht door het buitenland

Als je van motorrijden houdt, zal het woord motortocht waarschijnlijk meer dan een verlekkerde glimlach op je lippen toveren. Want wat is er nu mooier dan op je favoriete voertuig over het wegdek razen, om alle zorgen even achter je te laten. Nieuwe landen zien, het avontuur tegemoet. Maar misschien zit je toch nog met wat vragen rondom je buitenlandse motortocht. In dit artikel geven we je daarom 5 gouden tips. Als je deze in je hoofd houdt, staat niets nog in je weg om op pad te gaan. Je motorreis kan alleen maar een groot succes worden!

1. Motorvervoer

Als je een specifiek gebied in je hoofd hebt, waar je graag wilt rijden, is het een mogelijkheid je motor tot het startpunt met de ferry of trein te laten brengen. Ook zijn er speciale firma’s die het vervoer van de motor op zich nemen, zodat je zorgeloos kunt starten in de streek van je keuze.

2. Onderhoud

Het is belangrijk, vooral bij een tocht door het buitenland, dat je je motor van tevoren een goede onderhoudsbeurt geeft. Denk ook aan klein onderhoud onderweg. Zo is het essentieel om de 500 kilometer je ketting te smeren, dus neem altijd een goede voorraad kettingvet mee. Wat betreft een mogelijk lek in je banden: koop een spuitbus met vulmiddel, waarmee je je band kan plakken en die tegelijk weer wat op spanning kan brengen. Steek ook altijd wat tie- raps en tape tussen je bagage: handig bij een op de weg losgetrild onderdeel.

3. Slot

Natuurlijk is het ook zaak dat je motor veilig op slot staat in het buitenland. Niets is erger dan een tocht die onderbroken wordt door de diefstal van je geliefde voertuig. Wees dus altijd voorzichtig en schaf een motorslot aan dat garant staat voor maximale zekerheid.

Kijk voor meer tips & acties omtrent voordelige sloten op Slotenspeciaalzaak.nl.

4. Landentips

Op een motortocht zal je landen doorkruisen, waar de gewoontes en wetten net iets anders liggen dan je in Nederland gewend bent. Zoek dit van tevoren goed uit. Zo is het in Italië belangrijk kleingeld op zak te hebben, omdat je niet overal bij tankstations kunt pinnen. In Oostenrijk is een verbanddoos per motor verplicht. In Duitsland word je beboet als je een uitlaat onder EU-keurmerk hebt.

5. Documenten

Zorg er tot slot voor dat je papierwerk in orde is. Draag je ID kaart, je rijbewijs en de originele boorddocumenten van de motor altijd bij je.

Ben je nog op zoek naar mooie motorroutes? Lees dan eens deze artikelen over de Pan Germania motorroute en de mooiste motorroutes van de Ardennen.

Reageren