5 tip om goedkoop te reizen door Scandinavië

Wanneer je maar over een klein reisbudget beschikt denk je al snel dat een trip naar een van de schitterende landen van Scandinavië buiten je bereik ligt. Deze landen zijn over het algemeen gezien een stuk duurder dan wanneer je een vakantie boekt naar een land als Spanje of Portugal. Toch is het niet onmogelijk om een reis naar Scandinavië te maken zonder dat je heel je spaarvarken leeg moet halen. Met de volgende tips ben je verzekerdheid van een leuk reis en kan je toch geld besparen.

Eigen vervoer

Als je de brandstofprijzen vergelijkt met de prijzen hier in Nederland dan vraag je jezelf misschien af hoe het kan dat reizen met eigen vervoer naar Scandinavië een goedkope oplossing is. Zodra je met eigen vervoer reist zijn de kosten van de brandstof misschien wel hoger maar je kan op andere gebieden weer geld besparen omdat je veel spullen zelf mee kunt nemen. Zo kan je makkelijk een tent mee nemen waardoor je goedkoop of zelfs gratis kan overnachten in de natuur. Ook heb je voldoende ruimte om genoeg eten en drinken zelf mee te nemen. Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat. Zorg dat je een overzicht hebt van gratis overnachtingsplekken, die zijn er genoeg in deze landen.

Eurolines

Wil je niet met eigen vervoer dan is een ticket boeken bij Euroline een goede manier om veel geld te besparen op je reis naar Scandinavie. Eurolines is een internationale buslijn die vele in en uitstap plaatsen heeft door heel Europa. In het laagseizoen reis je al voor +- 48 euro vanaf Amsterdam tot aan het centrum van Oslo. Spot goedkoop!

zweden-noorderlicht

Lees ook: Op deze plekken kun je het noorderlicht het best bewonderen!

Zelf koken

Zeker wanneer je ervoor kiest om met eigen vervoer Scandinavië te ontdekken hoef je niet veel geld kwijt te zijn aan het eten en drinken tijdens deze trip. Ga je kamperen? Dan is het een slim idee om een gaspit mee te nemen. Je zal zien dat je eigen gebakken pannenkoeken nog nooit zo lekker hebben gesmaakt bij het prachtige uitzicht op de beeldschone natuur van Scandinavië.

Flexibel

Wees flexibel als het aankomt op je reisdatum. Wil je graag in de schoolvakanties of kan je misschien ook een keer daarbuiten? Je zal zien dat je soms voor de helft van de prijs op reis kan als je ook een week eerder of later kan vertrekken. Wees dus flexibel en probeer verschillende datums uit om te kijken wat de goedkoopste optie voor je is.

Wandel of fiets

Kies je ervoor om toch in een hotel te verblijven of met het vliegtuig te reizen. Dan kan je altijd ter plaatsen nog veel geld besparen door de natuur in te trekken. Zeker Noorwegen heeft een fantastisch wandelnetwerk waardoor je op de mooiste plekken komt zonder dat het je geld kost. Wissel de wandeltochten af door een keer op een mountainbike te stappen. Geniet van wat de natuur je te bieden heeft. Geniet van de besneeuwde bergtoppen of de vele meren die gevuld zijn met kristalhelder water.

Wat is jou favoriete Scandinavische land? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren