5 redenen waarom Barbados op jouw bucketlist moet staan!

Barbados, veel mensen kennen het eiland wel, maar hebben het niet bezocht. Dit is het eiland waar de populaire Rihanna vandaag komt en dit eiland is werkelijk waar een paradijs op aarde. Barbados heeft geweldige bezienswaardigheden die je beslist moet bezoeken! Heb jij Barbados nog niet bezocht en staat die eiland ook nog niet op je bucketlist? Dan mag je dit snel veranderen! Hieronder 5 redenen waarom Barbados op jouw bucketlist moet staan!

1.    Het klimaat

Barbados heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van maar liefst 26 graden. Je kunt dus het hele jaar door op vakantie naar Barbados. Wel kan er in het regenseizoen (juni-november) aardig wat regen vallen, maar aan de kust valt dit wel mee! De beste reistijd voor Barbados is tijdens onze lente. Barbados heeft een gunstige ligging wat betreft orkanen. Het Caribisch gebied wordt, zoals je misschien al weet, geregeld getroffen door heftige orkanen, maar Barbados heeft hier zelden last van.

barbados-bucketlist-2

2.    De meest prachtige stranden

Zoals veel andere eilanden is ook Barbados gezegend met tientallen prachtige stranden. Barbados ligt precies op de grens van de Caraïbische zee en de Atlantische Oceaan. Aan de Atlantische kust vind je veelal rotsen en ruige stranden, maar aan de Caraïbische kust vind je ’s werelds mooiste witte zandstranden. Aan deze stranden liggen veel hotels waar je een all-inclusive vakantie kunt boeken.

barbados-bucketlist-5

Lees ook: 6 redenen om Costa Rica te bezoeken!

3.    De lekkerste rum

Rum komt uit Cuba, toch? Daar is de bevolking van Barbados het niet mee eens! Volgens de Barbadianen werd de eerste rum gemaakt op hun prachtige eiland en daar zijn ze goed trots op. Je vindt hier vele rum distilleerderijen waar rondleidingen gegeven worden.  Uiteraard eindigt elke rondleiden met het proeven van deze heerlijke alcoholische versnapering!

barbados-bucketlist-3

Lees ook: Heerlijk luxe vakantie naar de Caribbean!

4.    Harrison’s Cave

Barbados is, zoals sommigen van jullie misschien al weten, ontstaan uit een omhooggekomen koraalrif. Hierdoor vind je veel groten en kalkstenen creaties op het eiland. Harrison’s Cave is de meest bekende grot en vanbinnen heeft deze grot wel iets weg van de bek van een monster. De kalkstenen pegels hangen als scherpe tanden aan het plafond en dit zorgt voor een uniek aanzicht. De grot heeft open ruimtes van wel 100 meter hoog en je kunt met een speciale tram tot diep in de grot komen.

5.    Wildreservaat Barbados

Omdat Barbados relatief ver van het vaste land van Zuid-Amerika ligt, is de fauna van Barbados minder spectaculair als op de andere Caraïbische eilanden. Mede door het toedoen van de lokale bevolking zijn ook veel dieren uitgestorven op het eiland. Desalniettemin vind je in het wildreservaat van Barbados spectaculaire diersoorten. Zo kun je hier kaaimannen, pelikanen, schildpadden, tropische vogelsoorten en leguanen tegenkomen. Ook leven op Barbados zo’n 5.000 ‘green monkeys’.

barbados-bucketlist-3

Staat Barbados al op jouw bucketlist? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren