Moet je naar een conferentie of een zakelijke bijeenkomst? Een zakenreis klinkt misschien erg aangenaam, maar kan in veel gevallen ook heel stressvol en vermoeiend zijn. Er is in veel gevallen namelijk weinig tijd voor sightseeing en dat maakt de reis een stuk minder aangenaam. Om nu toch zo ontspannen mogelijk aan je zakenreis te beginnen en deze met voldoening af te sluiten, volg je deze praktische tips.
1. Regel de administratieve zaken goed
Voordat je op reis gaat is het altijd belangrijk om je administratieve zaken goed op een rijtje te hebben. Nu heb je hoogstwaarschijnlijk je ZZP aansprakelijkheidsverzekering al op orde, maar wat dacht je van andere verzekeringen zoals een reisverzekering? Om het je gemakkelijk te maken kijk je gewoon even op websites zoals Beterverzekeren.nl om direct te zien welke verzekeringen jij nog toe moet voegen voordat je op reis gaat.
2. Eet extra gezond
Al dat reizen kan nogal eens wat stress opleveren. Dit kan ervoor zorgen dat je meer zin hebt in dingen als koffie, alcohol of zoute snacks. Probeer deze juist zoveel mogelijk te mijden. Gezond voedsel als fruit en noten zorgen ervoor dat je een stuk beter in je vel zit en de eventuele stress beter aan kan.
3. Neem de tijd
Nu is het natuurlijk belangrijk om op tijd op de zakenafspraak aanwezig te zijn, maar probeer ook wat vrije tijd in te plannen. Plak bijvoorbeeld een extra dag aan de trip vast om ook even te kunnen genieten van een terrasje of de omgeving. Maak vooraf een lijstje met eventuele plekken die je zou willen bezichtigen en speel wat tijd vrij om ook te genieten van de reis.
4. Stel een budget vast
Boek vluchten en verblijf op tijd en stel een budget vast voor de rest van de trip. Zo geef je niet onverwacht meer uit dan de bedoeling is – een zakenreis moet uiteindelijk juist op termijn geld opleveren. Door een budget vast te stellen is het voor veel mensen gemakkelijker om controle te houden op de uitgaven.
5. Bewaar de bonnetjes!
Het is natuurlijk zoals bij iedere zakenreis ongelooflijk belangrijk om alle bonnetjes te bewaren. Deze kun je later namelijk opgeven bij de Belastingdienst – wat vervolgens weer in je voordeel zal werken. Heb je een lunch of etentje gepland staan waar alcohol gedronken wordt? Laat de alcohol dan op een apart bonnetje zetten. In veel gevallen mag alcohol namelijk niet opgegeven worden bij de overheid en wordt dit niet gezien als zakelijke uitgave.
Reageren