5 prachtige wijnlanden

Voor de echte wijnliefhebbers onder ons is een vakantie niet compleet zonder de lokale wijn te proeven. Wijn wordt namelijk in gigantisch veel verschillende plekken over de wereld gemaakt en elk land of zelfs streek heeft een eigen soort wijn. Daarom zijn mensen met een voorliefde voor wijn logischerwijs razend benieuwd naar de wijn smaken die een bestemming te bieden heeft. In dit artikel belichten we 5 wijnlanden verspreid over de hele wereld.

Frankrijk

Frankrijk is ongetwijfeld een van de bekendste wijnlanden ter wereld. Dit land wordt door vele wijnproducenten gezien als hét grote voorbeeld op gebied van wijnbouw. Denk bijvoorbeeld aan de hoge kwaliteit Sauvignon blanc en Chardonnay die in dit land geproduceerd worden. Is Frankrijk jouw eerstvolgende vakantiebestemming? Dan word je niet teleurgesteld op gebied van wijn. En oja, je kunt hier natuurlijk ook terecht voor een heerlijk glas champagne.

Verenigde Staten

Wijn-Verenigde-Staten

Ook in de Verenigde Staten wordt enorm veel goede wijn geproduceerd. Het zal je echter verbazen dat 90% hiervan geproduceerd wordt in California. Waarom in California? Dit heeft alles te maken met de gunstige temperaturen van het klimaat in deze staat. Er zijn tevens veel bergen die de wijngaarden beschermen tegen de gure winden van de Grote Oceaan. Dit maakt het gebied perfect voor de oogst van druiven. In California kun je onder andere terecht voor hoge kwaliteit Shiraz en Merlot.

Argentinië

Schuiven we iets op naar het zuiden dan komen we uit in het grootste wijnproducerende land van Zuid-Amerika: Argentinië. Het droge en zonnige Argentijnse klimaat maakt dit land uitermate geschikt voor wijnbouw. Zeker de laatste jaren zien we steeds meer pareltjes van wijnen afkomstig uit dit land. In Argentinië kun je erg goed genieten van een lekker glas Malbec, maar ook vele andere wijnen met Argentijnse roots staan hoog aangeschreven. Heb je naast wijn ook een grote voorliefde voor een lekkere maaltijd? Bekijk hier dan 5 heerlijke winterse gerechten.

Zuid-Afrika

De eerste wijngaarden in Zuid-Afrika werden aangelegd door de Nederlanders. Onderhand zijn de wijnen uit Zuid-Afrika over de hele wereld in trek. Een derde van de jaarlijkse productie van hun wijn wordt geexporteerd. Enkele heerlijke wijnen uit Zuid-Afrika zijn de Chenin Blanc en Pinotage. Het land leent zich erg goed voor een heerlijke wijnreis!

Nieuw-Zeeland

Tot 1960 was er een streng alcoholbeleid in Nieuw-Zeeland.  Er mochten namelijk geen wijnen in de supermarkt en restaurants verkocht of geschonken worden. Na 1960 veranderde dit en groeide de wijnbouw enorm. Nieuw-Zeeland is nu leverancier van een breed scala aan heerlijk wijnen. Met name de frisse Sauvignon Blancs zijn wereldberoemd en vallen vaak in de prijzen.

Vanwege de corona maatregelen moeten we nog even wachten om op vakantie te gaan. Maar we kunnen al deze overheerlijke wijnen wel alvast thuis voorproeven. Wijn bestellen kan namelijk gelukkig nog wel gewoon.

Reageren