5 onmisbare artikelen voor tijdens het kamperen

Ben je alvast plannen aan het maken voor een onvergetelijk kampeer avontuur? Dan is er een hoop om over na te denken. En hoe goed e voorbereiding misschien ook is, vaak vergeten we toch nog een aantal belangrijke items in onze rugzak te stoppen. Het eerste waar je aan denkt is natuurlijk het meenemen van je paspoort, gevolgd door je creditcard, telefoon plus oplader en je portemonnee. En eerlijk is eerlijk; deze zaken zijn ook niet bepaald onbelangrijk.

Maar om je ellende te besparen, hebben we hieronder nog 5 essentiële artikelen voor je op een rijtje gezet. De volgende benodigdheden zullen je backpack ervaring een stuk leuker maken!

5 onmisbare artikelen voor tijdens het kamperen

Insectenlamp met UV-licht

Heb je plek over in je rugzak of ga je met de auto kamperen? Neem dan een insectenlamp mee. Klinkt raar, maar geloof ons; je zult hier geen spijt van krijgen. Een vliegenlamp met UV-licht bijvoorbeeld, straalt een sterke UV-straling uit dat insecten aantrekt. Niet alleen vliegen, maar alle vervelende insecten die rond je oren zoemen. En vooral tijdens het kamperen in de zomer kunnen muggen, horzels, vliegen en andere ongewenste gasten de vakantiesfeer behoorlijk verpesten…

Oordopjes

Ook goede oordopjes zijn onmisbaar wanneer je op kampeeravontuur gaat. En met oordopjes bedoelen we de variant om muziek of podcasts mee te luisteren, maar ook de ‘slaapvariant’. Niets zo lekker als genieten van een mooi luisterboek of een lekker zomers muziekje, terwijl je genesteld bent in je hangmat. En ‘s nachts wil je bovendien ongestoord kunnen slapen zonder bij het minste of geringste geluid wakker te worden!

Lees ook: we gaan massaal kamperen in 2021; campers en caravans zijn niet aan te slepen.

Thermosfles

Heb je nog geen goede thermosfles? Dan wordt het tijd om deze een aan te schaffen. Het is namelijk een onmisbaar item voor de echte kampeerder. Op de camping kan het koud worden in de avonden. En dan is het heerlijk om extra lang te kunnen nippen van warme thee terwijl je nog buiten spelletjes zit te spelen. Is het juist snikheet? Vul je thermosfles dan met koud water, ijsklontjes en wat citroen. Zo blijft het de hele dag lekker gekoeld.

Wil je ook een goede thermosfes kopen? Kijk onder andere bij AlleKabels voor een exemplaar van top kwaliteit.

Powerbank

Wil je wandelroutes Googelen, Maps gebruiken of een foto maken van die mooie zonsondergang? Dan is het flink balen wanneer nét je telefoon uitvalt. Gelukkig zorgt een goede powerbank ervoor dat je hem altijd weer kunt opladen; waar je ook bent. Den dat is wel zo handig tijdens kampeeruitjes! Vooral tijdens wildkamperen of een verblijf op campings zonder elektriciteit.

Lees ook: wildkamperen in de vrije natuur; 3 tips.

Led hoofdlamp

Een hoofdlamp is dé uitkomst voor iedere kampeervakantie. Denk aan al die nachten dat je toch echt nog even naar het toilet moet. Of aan je favoriete boek dat je nog lekker in bed wilt lezen voordat je gaat slapen. Of aan de grotten die je gaat bezoeken tijdens je reis…Kortom; een hoofd led-lamp is ideaal tijdens alle omstandigheden in het donker. En bovendien heb je altijd je handen vrij.

Mist er nog één of meerdere van deze items aan je kampeeruitrusting? Koop deze dan snel voordat je vertrekt. Want een goede voorbereiding is het halve werk!

Reageren