5 ‘onbekende’ Griekse eilandjes!

Veel mensen weten inmiddels wel dat Griekenland als vakantieland enorm veel te bieden heeft. Met name de stranden en eilanden zijn populair onder toeristen. Het land beschikt dan ook over ruim 6000 eilanden waarvan er maar liefst 227 bewoond zijn. Bekende eilanden als Kreta, Kos, Corfu, Santorini en Zakynthos zijn natuurlijk schitterend maar wel behoorlijk toeristisch. Als je eens iets anders wilt dan deze populaire toeristische bestemmingen zijn er ook een aantal onbekende eilandjes die een stuk rustig zijn. We bespreken hier 5 mooie onbekende Griekse eilandjes om je een idee te geven over de mogelijkheden.

Milos

De eilandengroep de Cycladen in de Egeïsche zee bestaat uit een behoorlijk aantal schitterende eilanden. Milos is wat ons betreft een van de mooiste eilanden van deze eilandengroep. Dit vulkanische eiland staat ook wel bekend als het eiland van de kleuren. Je vindt hier schitterende stranden, heuvels en een heldere zee. Het is hier bovendien nog vrij rustig vergeleken met andere eilanden die bij de Cycladen horen.

Ontdek Milos met deze top-beoordeelde cruises:

Naxos

Als we het dan toch over mooie eilanden in de Cycladen hebben mag Naxos niet ontbreken. Dit eiland wordt ook wel het Hawaii van Griekenland genoemd en beschikt over bijna 100 kilometer aan hagelwitte stranden. Bovendien is het een van de meest groene eilanden van Griekenland en is er hier dus ook voor natuurliefhebbers veel te ontdekken.

Ontdek Naxos met deze leuke activiteiten:

Folegandros

griekenland eilanden

Ook Folegandros behoort tot de Cycladen. Dit pareltje ligt in het zuiden van de eilandengroep even ten Noordwesten van Santorini.  Het eiland beschikt niet over een vliegveld en is daarom nog erg rustig. Er zijn een paar leuke dorpjes en prachtige stranden en je kunt daarnaast geweldig wandelen op dit eiland.

Dit zijn een paar van de top accommodatie opties op Folegandros:

Lees ook: Eilandhoppen in Griekenland: 5 handige tips!

Patmos

Dit eiland behoort tot de Zuid-Egeïsche eilanden en ligt redelijk in de buurt van de Turkse kust. Het eiland is maar 34 vierkante kilometer groot maar heeft een hoop te bieden. Je vindt op Patmos bijzondere grotten, vulkanische heuvels en natuurlijk een prachtige helderblauwe zee. Ook kun je er heerlijk uit eten!

Thassos

In de Noord-Egeïsche Zee vind je het geweldig mooie eiland Thassos. Het eiland ligt maar 8 kilometer van het vasteland en is eenvoudig te bereiken met een veerboot vanuit de stad Kavala.  Hoewel het dus goed te bereiken is, is Thassos nog niet zo bekend bij het grote publiek. Je vindt hier behalve schitterende stranden de mooiste dennenbossen en een enorme verscheidenheid aan flora en fauna. Met name vogelspotters kunnen hier hun hart ophalen gezien de enorme hoeveelheid verschillende vogels die je op Thassos kunt vinden.

Ontdek Thassos met deze top activiteiten:

Heb jij een van deze eilanden weleens bezocht? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Reageren