De 5 mooiste treinreizen ter wereld!

Reizen met de trein is een van de leukste manieren om je voort te bewegen. Het is ontspannen, comfortabel en snel. Reis jij graag met de trein? Dan moet je onderstaande 5 treinreizen beslist op je bucketlist zetten!

1. De Trans-siberië Express

Deze trein is misschien wel de beroemdste ter wereld.  De Transsibberië Express rijdt een traject van maar liefst 9.000 kilometer, door 8 tijdzones en 3 landen. Dat maakt deze spoorlijn de langste ter wereld en waarschijnlijk ook de mooiste. De Transsiberië Express rijdt dwars door de prachtige natuur van Rusland, Mongolië en China. Er zijn verschillende reizen mogelijk die 7 tot 21 dagen duren. Meer informatie vind je op deze website.

Via: vnc.nl

2. The Rocky Mountaineer

Het westen van Canada is eigenlijk een gigantisch natuurgebied met reusachtige bergen, honderden bossen en wilde beren, wolven en andere dieren. The Rocky Mountaineer gaat dwars door dit gebied en brengt je langs de Niagara Falls, The Rocky Mountains, Jasper en nog veel meer. Je vertrekt in Toronto en na 16 dagen genieten in de trein kom je aan de andere kant van Canada in Vancouver aan.

Lees ook: Top 3 nationale parken van Canada

3. The Indian Pacific

Deze memorabele treinreis is vernoemd naar de twee grote oceanen. Het traject van The Indian Pacific is maar liefst 4,352 kilometer lang en met deze trein reis je binnen drie dagen van Oost- naar West-Australië. Je begint in Sydney en eindigt de reis in Perth (of andersom natuurlijk). Je reist door het indrukwekkend Australische landschap en zult onderweg genoeg kangaroos tegenkomen!

4. De Hiram Bingham Express

Stap in de Hiram Bingham Express en reis af naar Machu Picchu, de Incastad! Deze stad in Peru is erg moeilijk bereikbaar, maar met deze trein is dat geen probleem. De Hiram Bingham Express reist van Cusco naar Machu Picchu en is de meest luxe trein van Peru. In deze trein krijg je overheerlijk ontbijt voorgeschoteld en kun je genieten van een open bar. De treinreis duurt ongeveer 4 uurtjes en voert je door het prachtige Peru. In de avond kun je weer terug naar Cusco en krijg je in plaats van een ontbijt een heerlijk 4-gangen diner voorgeschoteld.

Via: grayline.com

Lees ook: De mooiste bestemmingen in Zuid-Amerika

5. De Bernina Express

Deze treinreis staat sinds 2008 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wij snappen wel waarom! De Bernina Express reist van het Zwitserse Chur, naar het Italiaanse Tirano en deze spoorlijn is meer dan 100 jaar oud. Het traject is 122 kilometer lang en de trein reist door hoge bergen, prachtige gletsjers en diepe dalen.

Via: berninaexpress.nl

Welke treinreis ga jij zeker op je bucketlist zetten? Laat het ons weten in de comments!

Reageren