Dit zijn de 5 mooiste plekken van Senegal

Het prachtige Senegal ligt in het westen van Afrika en grenst aan Mali, Guinee, Gambia en Mauritanië. Senegal is en mix van woestijn en groene gebieden. Wat zijn de mooiste plekjes van dit land? Wij zochten het uit!

Petite Cote

petite-cote

Petite Cote is het Senegalese équivalent van de Spaanse Costa del Sol. Je vindt hier de meest prachtige stranden en resorts. Deze plek is erg toeristisch, maar je kunt hier ook enkele verlaten strandjes en rustige vissersdorpjes vinden waar geen toerist te bekennen is. Pas wel op, er zijn hier wel enkele vervallen plekken waar veel criminaliteit heerst!

Dit zijn de populairste accommodatie opties in Saly, een van de bekendste dorpen van de Petite Cote:

Nationaal park Niokolo Koba

In tegenstelling tot het droge noorden, is het zuid-oosten van Senegal een stuk groener. Het Niokolo Koba Nationaal Park is een savanne gebied waar de Gambia rivier dwars doorheen loopt. Deze rivier trekt veel wilde dieren aan, wat dit park perfect maakt voor een unieke safari. Dieren die je hier zoal vindt zijn wilde zwijnen, apen, antilopen, nijlpaarden, krokodillen en in mindere mate zelfs leeuwen en luipaarden!

Lees ook: Dit zijn de mooiste landen voor een safari!

Dakar

De hoofdstad van Senegal, Dakar, is vooral bekend vanwege de wereldberoemde rally. De jaarlijkse Dakarrally begint in Parijs en eindigt in Dakar. Dakar is een levendige stad met een westers karakter. Zo kun je hier prima winkelen, zijn er veel musea te vinden en barst het van de gezellige terrasjes.

Lees ook: Dit zijn de topbestemmingen in Afrika!

Lac Rose

Lac Rose oftewel ‘Het Roze Meer’ is een uniek fenomeen. Het water van dit meer is, zoals de naam al doet vermoeden, roze van kleur. Dit komt door een combinatie van het zonlicht en de hoge zoutconcentratie in het water. Daarnaast  leven er in dit water rode plankton en verschillende microbacteriën die ook weer bijdragen aan de felroze kleur. Een bezoekje aan dit meer is prima te combineren met een dagtrip aan Dakar, aangezien de hoofdstad zich op slechts 25 kilometer afstand bevindt.

Casamance Regio

Deze regio staat bekend als de ‘groene regio’. De Casamance regio ligt onder de rivier Gambia en is erg groen. Zo vind je hier vele kleine rivieren en een totaal andere sfeer als in de rest van het land. Stukken regenwoud, traditionele dorpjes langs de rivieren en prachtige vissersdorpjes zijn hier in overvloed te vinden!

Hier is een selectie van de top accommodatie opties in de Casamance regio:

Conclusie

Zo, dit zijn volgens ons de mooiste plekjes in Senegal. Een ander voordeel van dit West-Afrikaanse land is dat hier het hele jaar door de zon schijnt. Zo kun je dus ook heerlijk aan de winter ontsnappen in dit prachtige land!

Ben jij weleens in Senegal geweest? Zo ja, wat vind jij van dit land?

Reageren