De 5 mooiste plekken van Frankrijk

Frankrijk is een van de favoriete vakantiebestemmingen van veel Nederlanders. Dit bourgondische land ligt relatief dichtbij en je vindt hier letterlijk alles wat je hartje begeert. Prachtige zeeën, bergen, meren, authentieke dorpjes en de meest historische steden. Wat zijn nu de mooiste plekken van Frankrijk? Wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet!

1. Mont Saint Michel

Dit is een heel bijzonder plekje in Frankrijk. Dit unieke klooster bevindt zich op een piepklein rotsachtig schiereiland aan de Normandische kust. Vanwege de vlakke omgeving torent Mont Saint Michel overal bovenuit en dit heeft een betoverend effect. Wanneer je de Mont nog niet gezien hebt, moet je deze beslist op je bucketlist zetten!


Boek nu alvast één van de trips naar Mont Saint Michel


2. Carcassonne

Carcassonne staat inmiddels al 20 jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO (sinds 1997) en is prachtige historische stad. Volgens vele behoort Carcassonne tot de mooiste middeleeuwse steden van Europa. Deze historische stad wordt omringd door een gigantische buitenmuur met maar liefst 16 uitkijktorens. Binnenin vind je nog eens 24 torens en je hebt continu het gevoel dat je je in de middeleeuwen bevindt. Ook kun je hier heerlijk eten in een van de vele authentieke restaurantjes en dat is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Lees ook: Carcassonne, een bijzondere middeleeuwse stad


De leukste activiteiten in en rondom Carcassonne


3. Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon is een gigantische kloof in de Provence en behoort tot een van de mooiste plekken van Zuid Frankrijk. De rotsen om de kloof heen zijn wel 700 meter hoog en daarmee behoort deze kloof tot de grootste ter wereld. De rivier die door de kloof loopt is 25 kilometer lang en vele toeristen huren een bootje, een kajak of een kano om vanaf het water de Gorges du Verdon te bekijken. Bezoek ook zeker het Lac de Sainte-Croix. Dit is een reusachtig stuwmeer van maar liefst 28 vierkante kilometer aan het begin van de kloof. Dit meer fungeert als het ware als poort naar de kloof en is onwaarschijnlijk mooi!

Lees alles over de Gorges du Verdon


4. Les Baux-de-Provence

Ook dit pittoreske dorpje bevindt zich in de Provence. Les Baux-de-Provence wordt door velen gezien als een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Het dorp ligt bovenop een gigantische rots van 900 meter land en 200 meter breed. Dit zorgt voor een zeer uniek aanzicht. Ook de schattige huisjes en authentieke winkeltjes zorgen ervoor dat je het gevoel hebt even in een andere wereld rond te lopen.

bastia corsica

5. Corsica

Corsica is een eiland in de Middellandse zee en behoort tot de mooiste plekjes van Europa. Dit eiland ligt voor de Italiaanse kust en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De natuur is indrukwekkend, de stranden prachtig en de steden pittoresk. Een echte aanrader!

Lees ook: Wat te doen op Corsica


Boek direct de leukste activiteiten in Corsica


Wat is volgens jou het mooiste plekje van Frankrijk? Zijn we een plek vergeten? Laat het ons weten in de comments!

Reageren