De 5 leukste wijken in Kaapstad!

Kaapstad is een immens grote stad die uit vele wijken bestaat, dus hoe kan je nou weten welke wijken de leukste zijn? Hier staan een paar van mijn favoriete wijken op een rijtje.

Sea Point

Wil je dicht bij de stranden zijn? En over de promenade lopen? Dan is Sea point de wijk voor jou! Hier kan je heerlijk langs de zee lopen of op een van de vele stranden liggen. Als je er rondloopt lijkt het net een beetje op het Miami van Kaapstad, met de grote witte gebouwen en de stranden. Een van de populaire stranden die dichtbij zijn, zijn de Clifton stranden. Dit strand bestaat uit vier delen en zijn gescheiden door grote keien. Verder is er in Sea Point ook een buiten zoetwater zwembad, met uitzicht op de zee.

seapoint kaapstad
seapoint kaapstad

Gardens

Dit is mijn favoriete wijk. Hier zijn veel leuke restaurantjes en barretjes, en er valt altijd wat te beleven in deze wijk. De wijk is voor zowel jong als oud leuk. De leukste straten in deze wijk zijn Kloof street en Bree street, hier zijn dan ook de meeste restaurants en barretjes te vinden. Hier komen vaak de studenten heen voordat ze een avondje op stap gaan in Long street.

Dit zijn een paar van de top accommodatie opties in Gardens:

Observatory & Woodstock

Observatory is dé studentenwijk van Kaapstad. Hier vind je vooral ook veel Nederlandse studenten, of ze nou een stage doen of vrijwilligerswerk, je zult ze hier tegen het lijf lopen. Obs heeft dan niet een heel groot centrum, het is hoogstwaarschijnlijk 3 a 4 straten, maar des te leuker. Iedere donderdagavond wordt er een beerpong event gehouden waar je veel nieuwe mensen leert kennen.

Woodstock staat meer bekend om zijn kunst. Hier kunnen de creatievelingen van Kaapstad hun ei kwijt. Dit is zeker een up and coming wijk, de straten zijn gevuld met street art zodat je jezelf nooit gaat vervelen als je aan het rondkijken bent. Als je hier bent ga dan ook zeker op zaterdagochtend naar de Old Biscuit Mill, hier is een hele leuke Neighbourgoods market, waar je lekker kan eten en naar live muziek kunt luisteren. Iedere keuken uit de wereld is wel aanwezig, dus de keuze is reuze!

Ontdek Woodstock en andere leuke plekken in Kaapstad met deze activiteiten:

Bo-Kaap

Deze wijk staat bekend als de meest kleurrijke wijk van Kaapstad. Bijna elk huisje heeft wel een leuk kleurtje zoals bijvoorbeeld rood, paars, groen of blauw. De wijk is gevestigd op de hellingen van Signal Hill. Ook is dit een bekende moslim wijk, om vijf uur in de ochtend zal je de moskee al horen. De mensen zijn hier erg aardig en behulpzaam, en laten je graag wat van de afrikaanse keuken proeven. Wat waarschijnlijk veel mensen niet weten is dat dit vroeger een township was.

Ontdek de Bo-Kaap met deze top-beoordeelde activiteiten:

Greenpoint

In deze wijk staat het bekende stadium van het WK voetbal in 2010. In het stadium worden nu rugby wedstrijden gespeeld of concerten gegeven. Overigens is hier verder niet veel bebouwing, je kan hier heerlijk genieten van de natuur en de parken. Ook een onderdeel van deze wijk is de Signal Hill. Hier kan je lekker aan het begin van de avond gaan picknicken en van de zonsondergang genieten.

greentown wijk kaapstad

Reageren