De 5 leukste travel gadgets van 2017

Wanneer je op reis gaat wil je natuurlijk zo praktisch mogelijk je bagage inpakken. Zeker nu je bij vrijwel iedere vliegreis voor bagage flink extra moet betalen. Een aantal handige travel gadgets moet je zeker in je bagage stoppen voor een onbezorgde vakantie of citytrip.

1. Goede bescherming voor je tablet en smartphone

Zonder je tablet en / of smartphone op vakantie is voor steeds meer mensen ondenkbaar. Maar zorg er wel voor dat je kostbare apparatuur de reis overleeft. Er zijn tegenwoordig handige rugzakken te koop waarin je je telefoon zodanig opbergt dat je het oortje onderweg gewoon in kunt houden en oproepen kunt aannemen. En je tablet? Die gaat in het speciale tabletvak met verstevigde bodem om hem te beschermen tegen schokken en stoten.

2. Een goede zonnebril

Ook al ga je naar een land dat niet per definitie zonnig is, neem een goede zonnebril mee. En die bril mag best bijzonder zijn. Kies bijvoorbeeld voor een unieke zonnebril van hout, dan heb je ook nog eens een gadget dat gemaakt is van duurzaam materiaal. Mooie houten zonnebrillen en ook andere opvallende accessoires van hout vind je bij Woodiful. Een houten zonnebril is niet alleen modieus, maar de glazen met UV filter beschermen ook nog eens je ogen tegen schadelijk zonlicht.

3. Organiseer je waardevolle papieren

Je kent vast wel de waarschuwing: Berg waardevolle papieren, cash geld, usb-sticks, creditcards en simkaarten veilig op. Ja ja, en hoe doe je dat zonder dat je alles uiteindelijk gewoon kwijt bent omdat je het te goed hebt opgeborgen? Wel, dat doe je met een handige organizer. Sommige rugzakken hebben die aan de binnenkant maar ze zijn ook los te koop. Met handige vakjes voor al die dingen die je bij de hand wilt hebben als je ze nodig hebt. De organizer berg je eenvoudig op in het kluisje van je hotelkamer of op een veilige plaats op je lichaam als je op reis bent.

4. Onmisbaar: De powerbank

Net zo goed als dat niemand nog op vakantie gaat zonder zijn smartphone, wil je ook niet dat je op een onmogelijk moment met een lege batterij staat. Een powerbank kan dan uitkomst bieden. Hiermee kun je je telefoon op ieder gewenst moment van stroom voorzien zodat je toch kunt bellen of een berichtje versturen. Let er op dat je powerbank de juiste aansluitingen heeft om je telefoon of tablet te kunnen opladen. Kies er een met een behoorlijke buffer, het liefst minimaal 10.000 Mha.

5. De multitool

Een complete gereedschap set meezeulen is niet praktisch op reis. Maar als je gaat backpacken of zonder auto rondreist dan wil je misschien toch een paar handige hulpjes bij de hand hebben om een touw door te kunnen snijden of een fles te kunnen openmaken. De meeste multitools hebben minstens 7 en soms wel 12 functies. Handig opvouwbaar en dus ruimtebesparend. Let op: een multitool bevat meestal een mes en mag daarom niet in je handbagage in het vliegtuig. Doe hem dus in je koffer in de ruimbagage.

Reageren