5 leuke eetadresjes in Antwerpen

Antwerpen, het is niet alleen een stad voor fashionlovers, ook foodies komen hier aan hun trekken. Zelf ben ik vaak in Antwerpen te vinden om een nieuwe hotspot te ontdekken. Wil jij ook weten waar je moet zijn om te genieten van het lekkerste wat deze stad te bieden heeft, blijf dan zeker lezen! Ik verzamel speciaal voor jullie mij top 5 van leukste eetadresjes.

Dessert first

Onder het motte “dessert first” kan ik jullie echt aanraden om even te passeren bij MoMade Cupcakes. Mo maakt niet alleen de beste cupcakes van het stad, het zijn de beste cupcakes van heel België. De icing is overheerlijk, de smaken verrassend en ze zien er allemaal superleuk uit! Kies voor een cupcake, macaron, gebakje of homemade snickers! Mijn persoonlijke favoriet is de red velvet of die met bosbessen. Of toch de carrot-cake cupcake? Kan je net zoals mij niet kiezen, ga dan voor de mini-cupcakes, schattig en ideaal als proevertje!

Adres: MoMade Cupcakes, Reyndersstraat 37, 2000 Antwerpen

Ontbijten in Esco*bar

Ik ontdekte dit leuke adres nog maar recent, maar het is wel een plaats waar ik zeker terug ga gaan. Geniet in Esco*bar van een heerlijk ontbijt, vergeet niet te reserveren of wees op tijd. Dit is een echt gezellig, klein adresjes! In de zomer kan je genieten in de tuin! Wegdromen in het midden van ‘t stad! Geniet hier van een luxe-ontbijt, voor een aangename prijs, of stel je eigen ontbijt samen. Daarnaast hebben ze hier ook heerlijke burgers, taart en andere tussendoortjes.

Adres: Esco*bar, Quellinstraat 32, 2018 Antwerpen

Perfecte tussenstop

Een van mijn meest favoriete plekken in Antwerpen is het Theaterplein, op zaterdag en zondag is er een markt maar op andere momenten is het hier rustiger dan op de drukke Meir. Geniet hier van een glaasje wijn, nacho’s of een smoothie bij Lunchbox. Daarnaast kan je hier echt voor een betaalbare prijs heerlijk eten. Ze hebben er allerhande hamburgers, die je steeds in een vegetarische versie kan krijgen! Ontbijten kan hier in het weekend tot 15H00! Zeker in de zomer is het op het terras aangenaam vertoeven.

Adres: Lunchbox, Nieuwstad 8-10, Theaterplein, 2000 Antwerpen

 

Kartini, de kleinste van Antwerpen

Ben je net zoals ik verzot op Thai, Indonesisch en Indisch dan is Antwerpen the place to be. Kartini is één van die pareltjes die je moet ontdekken. Dit is een schattig klein Indonesisch restaurant in het hart van Antwerpen. Ontdek de beste keuken uit Oost-Java gemaakt met dagverse producten.  Hier kan je best reserveren indien je hier in het weekend wil gaan dineren. Kan je niet kiezen? Ga dan voor de heerlijke rijsttafel, verkrijgbaar met vlees, vis of vegetarisch.

Adres: Kartini, Oude Koornmarkt 61, 2000 Antwerpen

Graanmarkt 13, hoog op mijn verlanglijst

Graanmarkt 13 is zo’n restaurant dat enorm hoog staat op mijn verlanglijst. Helaas ben ik er nog niet geraakt, maar het staat in juni op mijn planning. De menu verandert er wekelijks, voor een 3 gangen diner betaal je er €43 en voor een lunchmenu €33. De Chef Seppe Nobels staat hoog aangeschreven in de Michelin. Graanmarkt 13 is naast een restaurant ook een conceptstore, je kan er prachtige merken zoals Isabel Marant, MSGM,.. vinden.

Adres: Graanmarkt 13, Graanmarkt 13, 2000 Antwerpen

Onderstaande foto is van de website van deze prachtige zaak. Hier kan je terecht voor reservaties!

 

Ben jij al op één van deze plekjes gaan eten? Hoe was jouw ervaring? Deel ze gerust.

Reageren