5 landen waar je goed kunt fietsen

Ben je een ware fietsliefhebber? Pak dan de koersfiets en ga eens over de grenzen. Heb je geen goed exemplaar? Kijk dan eens naar de Matrabike koersfietsen. Genoeg keuze voor een gloednieuwe fiets, waar je heerlijk mee kunt fietsen in de vijf landen die we in dit artikel benoemen.

1: Frankrijk

Fietsen langs de mooiste zonnebloemvelden, over heerlijke rustige wegen en onderweg bij een lokale bakker stoppen om een echte Franse baguette te eten…dat klinkt toch geweldig? Het is allemaal mogelijk in Frankrijk, een land wat zich perfect leent voor fietsvakanties. Ook racefietsers kunnen perfect uit de voeten met alle mooie routes die het land te bieden heeft. Het is niet voor niks dat de Tour de France ieder jaar weer wordt georganiseerd.

2: België

Als laatste is België natuurlijk een land bij uitstek om heerlijk rond te trekken met je koersfiets. Er zijn vele mooie routes in België, dus voor ieder wat wils. Zo kun je lang de Vlaamse kust fietsen, maar ook het natuurgebied rondom de voormalige zeearm tussen de prachtige stad Brugge en de altijd mooie Noordzee, is de moeite waard. Voor wie verblijft in Antwerpen, zijn er rondom deze stad ook genoeg mooie routes te vinden.

3: Duitsland

Met meer dan 200 lange afstand fietsroutes en zo’n 70.000 kilometer aan lengte is Duitsland een ideaal land om te fietsen. Voor iedere fietsliefhebber is hier een mooie route te vinden. Zo kun je voor bergachtig landschap gaan, maar ook voor relaxte routes. Fiets langs de Moezel, lang de Donau of door prachtige steden als Berlijn of Dresden.Fietsen langs de moezel

4: Nederland

Het land, wat ook bij de inwoners bekend is, om te fietsen is toch wel Nederland. Hier is het hele verkeer en de infrastructuur op ingesteld. Je vindt hier prachtige fietspaden en de meest diverse routes. Ook de bewegwijzering is goed aangegeven en leidt je eenvoudig de weg. Niet alleen voor met de koersfiets is dit een fietsland, ook met het gezin kun je hier uitstekend op fietsvakantie.

Fietsen in nederland

Lees ook: 15 heerlijke fietsroutes in Nederland

5: Finland

Misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij een fietsvakantie, maar Finland is zeker de moeite waard voor een mooie fietsvakantie. In tegenstelling tot Nederland heeft Finland geen speciaal aangelegde fietspaden die net zo mooi zijn, maar aan de andere kant vind je er tijdens het fietsen wel een enorme rust. Voor koersfietsers is het met de vele steile klimmetjes ook een ideaal fietsland. Neem de tent mee op de fiets en kampeer gewoon onderweg. Dat mag namelijk overal.

Reageren