5 keer wat te doen tijdens een weekend Krakau

Ga je binnenkort naar de mooie Poolse stad Krakau? Dan zijn er een aantal dingen die je echt niet mag missen. Er zijn bekende bezienswaardigheden, maar ook minder bekende plaatsen die zeker aan te raden zijn. Wij hebben een top 5 voor je samengesteld. Bereid je voor op een geweldige stedentrip Krakau!

De Grote Markt

1. De Grote Markt

Om de Grote Markt van Krakau kun je beslist niet heen. Dit beslaat maar liefst zo’n 40.000 vierkante meter! Je vindt er meteen een aantal bekende bezienswaardigheden van de stad. Neem zeker de tijd om de Mariakerk en de Adalbertkerk te bezoeken. Deze historische kerken hebben een prachtig interieur. Ook de Raadhuistoren en de Lakenhal zijn de moeite van een bezoek waard. Op het plein is het vrijwel de hele dag door een drukte van belang, vooral op warmere dagen. Hier komen niet alleen toeristen, maar ook locals komen er samen om te genieten van elkaars gezelschap en van een hapje of een drankje.

Kazimierz

2. Kazimierz

Kazimierz is de joodse wijk van Krakau. Hier woonde de meeste joden, totdat de Tweede Wereldoorlog uitbrak en daar een einde aan kwam. De joden werden bij elkaar in een getto geplaatst en systematisch afgevoerd naar vernietigingskampen. Dit getto, Podgórze, kun je ook bezoeken, maar er is maar weinig meer uit deze tijd terug te vinden. De originele joodse wijk Kazimierz bestaat nog steeds en wonen er vandaag de dag ook weer veel joden. In de wijk vind je ook vandaag de dag nog 7 mooie joodse synagogen. Verder kun je er genieten van echt Israëlisch eten. Je kunt er bijvoorbeeld de speciale mezze proeven.

5 keer wat te doen tijdens een weekend Krakau

3. De Wawelburcht

De Wawelburcht is een van de bekendste burchten van Polen. In het oude centrum van de stad kun je een pad omhoog nemen dat naar deze burcht toe leidt. Enkele Polen noemen het kasteel zelfs een heiligdom. Voor ons is dat misschien niet zo, maar er staat wel een kathedraal bij het kasteel dat ook de moeite van een bezoek waard is. Weet je dat het paleis zelf zo’n 7000 vierkante meter beslaat? Voor een kasteel is dat een enorme oppervlakte!

4. Filharmonia

Een keer in het buitenland naar een concert? Dan kun je dit best in Polen doen. In het Filharmonia, de concertzaal van Krakau, kun je heel voordelig een concert bijwonen. Hier worden prachtige klassieke concerten, maar ook opera’s uitgevoerd. De oude concertzaal is misschien niet de meest sfeervolle zaal die je je kunt bedenken, maar het orgel is werkelijk heel bijzonder.

Barbakan

5. Barbakan

Bij Barbakan vind je een van de oudste gedeeltes van Krakau. Deze eeuwenoude poort maakte ooit deel uit van een groot vestingcomplex. Het werd al gebouwd rond de 15e eeuw. Vandaag de dag waan je je nog steeds even in de middeleeuwen wanneer je deze poort in het oog krijgt. Hier worden nog heel regelmatig feesten gehouden in middeleeuwse sfeer. Uniek om mee te maken!

Ben jij al klaar voor de reis? Geniet van jouw stedentrip naar het bijzondere Krakau!

Reageren