5 Europese landen waar je kunt ontsnappen aan de winter

De winters in Nederland zijn niet meer zo koud als vroeger met een dik pak sneeuw, maar toch kun je ook weer niet spreken van ‘milde’ winters. Mede hierdoor reizen veel Nederlanders ‘s winters af naar een ver land om aan de winter te ontsnappen. Veel van deze mensen weten alleen niet dat dit ook prima in Europa kan. Er zijn veel Europese landen waar het ‘s winters gewoon een graadje of 15 is met een heerlijk zonnetje. Je kunt in deze landen lekker in je t-shirtje rondlopen en aan de winter ontsnappen. Welke landen zijn dit precies? Hieronder 5 Europese landen waar je kunt ontsnappen aan de winter!

1. Portugal

Portugal en dan met name het zuiden van het land, is ideaal om te ontsnappen aan de winter. In de Algarve kun je ‘s winters heerlijk genieten van de prachtige kust en indrukwekkende natuur. Hoewel de temperaturen over het algemeen niet boven de 20 graden Celsius uitkomen, kun je hier wel heerlijk op het terras zitten en bruin worden!

2. Griekenland

Ook Griekenland is de perfecte bestemming voor mensen die wel van een winterzonnetje houden. Met name op het eiland Kreta zijn de temperaturen ‘s winters erg aangenaam. Zo is het overdag zo’n graadje of 20 en zal het ook ‘s nachts niet veel afkoelen. Ideaal voor strandwandelingen, gyros op het terras én voor de waaghalzen een frisse duik!

3. Spanje

In Andalusië, een streek in het zuiden van Spanje schijnt het hele jaar de zon. Zo is het hier ook in de winter zo’n 20 graden overdag. Daarnaast kunnen skiliefhebbers hier ook hun ei kwijt. In de Sierra Nevada bevinden zich namelijk meerdere skipistes. Omdat deze pistes logischerwijs iets hoger liggen, is de temperatuur op deze plekken iets minder hoog.

Lees ook: Vakantie Kaapverdië: Heerlijke winterbestemming!

4. Cyprus

Ook Cyprus staat bekend als zonnestemming in de winter. Hier is de temperatuur gemiddeld zo’n 21 graden overdag en schijnt over het algemeen altijd de zon. Het zeewater is wel koud dus zwemmen is niet voor iedereen weggelegd. Desalniettemin kun je hier wel heerlijk in korte broek rondlopen en op een terrasje genieten van de ondergaande zon.

5. Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn is dé plek om te ontsnappen aan de koude winter. Op Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote heerst het hele jaar een aangename temperatuur en is het zelfs in de winter strandweer. Weer en garanties gaan helaas niet samen, dus het kan ook voorkomen dat je net last krijgt van regen. Over het algemeen schijnt hier elke dag de zon. Wees gewaarschuwd: Je bent waarschijnlijk niet de enige die in de winter afreist naar deze eilanden. De winter is hier logischerwijs het hoogseizoen.

Waar ontsnap jij het liefst aan de winter? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren