5 dingen die onmisbaar zijn tijdens je backpacktrip

Van de Taj Mahal tot Machu Picchu, een doorgewinterde backpacker wil ze allemaal zien. Heb je nog niet zoveel ervaring en vraag je je af welke onderdelen absoluut niet mogen ontbreken in je rugzak? Deze vijf zaken zijn onmisbaar én multifunctioneel.

  1. Tape

Of je nu je teenslipper moet repareren of je backpack bijna uit elkaar valt, tape is onmisbaar voor tijdens je backpackreis. Tape is er in alle soorten in maten, en door een mini ducttaperolletje mee te nemen, ben je geholpen op de momenten dat je het nodig hebt zonder teveel plaats in je backpack kwijt te zijn. Het beste kun je wel kiezen voor een goed merk als Tesa, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je backpack het alsnog begeeft op momenten dat je dat écht niet kunt gebruiken.

  1. Spel kaarten

Als je moet wachten veerboot, als je uren in de bus moet zitten of gewoon ’s avonds op een terrasje met dat leuke Canadese stel dat je net ontmoet hebt: een kaartspel komt altijd van pas. Misschien leer je nog wel een typisch Australisch spel, hoor jij alle ins en outs over het Hongaarse spel Macau of komen de kaarten altijd nog van pas bij een drankspel. Trouwens, een spel kaarten is ook altijd leuk bij een familieuitje tijdens een gezellige avond op de camping.

  1. Sarong

Draag hem als sjaal of jurkje of gebruik hem als dekentje of laken om op te picknicken in het park of op het strand op te liggen. Een sarong komt altijd wel van pas, en de leukste scoor je uiteraard zelf op vakantie voor een paar euro.

  1. Waterzak

Handig voor als je een hike gaat maken in de jungle en je graag niet voor elke slok je backpack open wilt maken, maar ook geen watersysteem in je backpack hebt zitten. Een waterzak kun je in verschillende vormen kopen. In Azië en Zuid-Amerika kun je ze op veel plaatsen kopen: een tasje waar je een een literfles in kunt stoppen en die je om kunt hangen. Ook kun je ervoor kiezen een plastic waterzak te kiezen. Makkelijk mee te nemen en weg te stoppen als hij niet meer nodig is (en ook heel handig voor op festivals).

  1. Karabijnhaak

Hang een paar van deze haken aan je backpack of dagrugzak en er is altijd een plek waar jij je spullen aan kunt bevestigen. Vooral tijdens het hiken biedt een haak als deze uitkomst. Even je petje afdoen zonder je volle rugzak te openen? Check. Een plek om je zaklamp even snel aan op te hangen? Check. Even je schoenen uitdoen bij het doorkruisen van de rivier? Check.

Reageren