5 dingen die iedereen wel eens vergeet mee te nemen op reis

Je hebt je stoel gevonden in het vliegtuig, nu kun je eindelijk genieten van de reis die snel gaat beginnen. Maar ineens schiet het je te binnen: er liggen nog spullen op de keukentafel! Dit zal ongetwijfeld ook voor jou ook een herkenbare situatie zijn. Het vergeten van een aantal dingen zal je vakantie niet meteen verpesten, maar het is ook niet de ideale start van je reis. Als voorbereiding van je volgende reis vind je in dit artikel de meest vergeten spullen én geven wij een aantal geheugensteuntjes, zodat je ze de volgende keer wel inpakt!

De oplader van je telefoon

Het liefst hebben we allemaal een telefoon die je nooit meer hoeft op te laden. Helaas is de technologie nog niet zó ver, waardoor een oplader toch echt essentieel is voor je reis. Vooral omdat het lenen of het kopen van een oplader op je reisbestemming soms lastig blijkt te zijn. Grote kans dat je jouw eigen oplader de ochtend voor je reis nog hebt gebruikt. Dit is gelijk de reden dat een oplader vaak vergeten wordt. Wij geven daarom de volgende tip: trek de oplader bij het laatste oplaadmoment direct uit het stopcontact. Leg hem vervolgens op je koffer of tas. Zo kun je toch nog die onvergetelijke foto’s naar je vrienden en familie sturen!

Een goede zonnebril

Een goede zonnebril

In Nederland zou je willen dat je hem vaker op zou kunnen zetten: een zonnebril. Op vakantie ben je echter gewend om de zonnebril al snel uit je tas te pakken. Je wilt natuurlijk jouw ogen goed tegen de zon beschermen. Ook op plekken waar het niet altijd overwegend zonnig is, kan een zonnebril helpen om scherp te zien. Als je normaal een bril of lenzen draagt, is het slim om deze items voorafgaand aan je reis bij elkaar te bewaren. Zo stop je alles wat je nodig hebt voor je ogen eenvoudig en in één keer in je bagage.

Een pak kaarten, dobbels of andere spelletjes

Nieuwe mensen ontmoeten is altijd gezellig onder het genot van een spelletje. Met een pak kaarten of een paar dobbels kom je al heel ver. Als je ze hebt meegenomen tenminste. Maak van tevoren een checklist en schrijf alvast op welke spelletjes je zou willen spelen op reis. Zo weet je precies wat én hoeveel je van alles mee moet nemen. Iedereen zal blij zijn dat jij dit niet vergeten bent!

Kleine verpakkingen voor vloeistoffen

Eenmaal bij de douane aangekomen, blijkt dat je teveel vloeistoffen in je handbagage hebt. Iedereen weet dat deze regel bestaat, maar uit automatisme vergeet je toch vaak kleine verpakkingen te kopen. In elke drogist vind je tegenwoordig wel producten in reisformaat. Daarnaast kun je kleine verpakkingen kopen om er bijvoorbeeld crèmes in te doen. Tip: zet deze verpakkingen voorafgaand aan je vakantie neer naast de producten die je mee wilt nemen. Als je gaat inpakken zie je direct de kleinere verpakking staan, waardoor je ze niet snel zult vergeten.

Je tandenborstel

Je bent je tandenborstel vergeten, maar je weet nog precies waar die ligt. Juist, in de badkamer op de wasbak. Je wilde natuurlijk voordat je wegging snel nog even je tanden poetsen. Gelukkig kun je een tandenborstel op reis gemakkelijk vervangen. Mocht je nu erg gehecht zijn aan die ene tandenborstel, dan kun je deze het best al eerder in je bagage stoppen. Poets eventueel de laatste dagen voor je reis, je tanden met een wegwerp tandenborstel. Dan weet je in ieder geval zeker dat je de goede tandenborstel bij je hebt!

Reageren